CEO açıkladı! Tuvalet kağıdı krizi olabilir

CEO açıkladı! Tuvalet kağıdı krizi olabilir

Tuvalet kağıdı ve benzeri ürünlerin en büyük ham madde üreticilerinden Brezilyalı Suzano, sevkiyatlarda konteyner krizi olduğunu belirterek tedarik sıkıntısı yaşanabileceği uyarısı yaptı.

CEO açıkladı! Tuvalet kağıdı krizi olabilir
16px
24px
25.03.2021 14:07
ABONE OLgoogle

Bloomberg'in haberine göre, Şirket CEO’su Walter Schalka, bir mülakatta sevkiyatlar için gereken konteyner talebinin arttığını ve bu durumun şirket sevkiyatlarında gecikmelere neden olabileceğini söyledi.

Schalka sevkiyat sıkıntısının kartopu gibi büyüyerek devam edebileceğini dile getirdi. Konteyner sıkıntısı, pandemi nedeniyle karantinaların arttığı ve tüketicilerin panik alımlarıyla ürün stokladık dönemde meydana geldi. Koronavirüs döneminde en çok tuvalet kâğıdı zamlandı; akıllı telefonlar yüzde 25 ucuzladı

Schalka şirketin mart ayında ihracatının tahminlerin üzerinde azalma riski olduğunu ve bazı sevkiyatların nisana kayabileceğini bildirdi.

Küresel piyasalarda son dönemdeki nakliyat sorunları özellikle gıda ve tarımsal ürünlerde sıkıntılara neden oluyor. Konteyner krizi de özellikle Çin’den gelen yoğun talebin etkisiyle aylardır gündemi meşgul ediyor. Avustralya'da 'ikinci dalga' endişesi yine tuvalet kağıdı yağmasına yol açtı

Konteyner krizi navlun bedellerini artırmaya devam ederse enflasyona da yansıması olması bekleniyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde