CDS'i de manipüle etmişler

CDS'i de manipüle etmişler

Küresel bankalar yeni bir skandala daha imza attı. AB, 13 bankayı CDS'lerde işbirliği yaptıkları gerekçesiyle soruşturuyor

CDS'i de manipüle etmişler
16px
24px
02.07.2013 13:59
ABONE OLgoogle

  Avrupa Birliği dünyanın en büyük bankalarından 13'üne CDS'lerle (ülke risk primi) ilgili işbirliği yaptığı konusunda soruşturma açıyor.

Bankalar Avrupa Birliği tarafından gizlice iş birliği yaparak 10 trilyon dolarlık kredi türevleri sektöründe rekabete zarar vermekle suçlanıyor.

Avrupa Komisyonu'nun yaptığı açıklamada 13 banka, veri sağayıcısı Markit Group ve International Swaps&Derivatives Association'a işlemlerin kredi türevleri piyasasına girmesini engellediklerine dair bir mektup gönderdi.

Komisyon, bankaların işbirliği yaparak İngiltere ve Avrupa gösterge faiz oranlarını manipüle edip etmediğini de inceleyecek.

AB antitröst düzenleyicisi Joaquin Almunia CDS olaylarına da dahil olan bazı bankalarla Libor ve Euribor konularında açılan soruşturmaları bu sene sonuna kadar halletmeyi hedeflediğini dile getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde