Büyük yolsuzluk var! 437 vakıftaki 203 yöneticiye dava açıldı

Büyük yolsuzluk var! 437 vakıftaki 203 yöneticiye dava açıldı

Denetlenen 437 vakıfta görevli 203 yönetici, görevden alındı ve haklarında dava açıldı.

Büyük yolsuzluk var! 437 vakıftaki 203 yöneticiye dava açıldı
16px
24px
30.08.2019 12:32
ABONE OLgoogle

Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son 5 yılda, vakfın amacı doğrultusunda faaliyette bulunmayan, vakfın mal ve gelirlerini usulsüz biçimde kullanan, ağır ihmal ve kasıtlı fiilleriyle vakfı zarara uğratan 203 yöneticinin görevden alındığını ve haklarında dava açıldığını söyledi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulmuş vakfların denetiminin yapıldığını bildiren Ersoy şöyle dedi:

"Amacı doğrultusunda faaliyette bulunmayan, mal ve gelirlerini amaç dışı kıllanan, ağır ihmal ve kasıtlı fiilleriyle vakfı zarara uğratan, Vakıflar İdaresi tarafından tespit edilen noksanlık ve yanlışlıkları verilen süre içerisinde tamamlamayan, düzeltmeyen veya aykırı işlemlere devam edenler hakkında mahkeme kararı ile görevden alınan Vakıf yönetici sayısı 203 olmuştur. Son 5 yılda Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan 203 vakfın yöneticileri hakkında görevden alma davası açılmıştır"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde