Büyük patronların 'steak' merakı. Kimler Şahenk'in izinde?

Büyük patronların 'steak' merakı. Kimler Şahenk'in izinde?

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk yiyecek-içecek sektöründe taşları yerinden oynattı.

Büyük patronların 'steak' merakı. Kimler Şahenk'in izinde?
16px
24px
15.01.2013 15:12
ABONE OLgoogle

Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk yiyecek-içecek sektöründe taşları yerinden oynattı. Şahenk’in 2010 yılının son aylarında Nusr-Et’e ortak olmasıyla birçok işadamının sektörün karlı olduğu konusunda gözü açıldı. Bu yüzden her geçen gün bir işadamının daha steak house açma girişimi olduğunu duyuyoruz.

Bugünlerde en çok konuşulanlardan biri de Atasay Kuyumculuk’un patronu Cihan Kamer’in Kuruçeşme’de bir restoran hazırlığı içinde olması… Hatta Kamer bu konuda Günay Restoran dâhil birçok ünlü restorandan çalışan transfer etmek istemiş. Ama henüz bunu gerçekleştirememiş.

Kamer bu işe girerken bir de ortak bulmuş. O da yine kendi sektöründen bir isim. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ile Kamer’in ortak olduğu söyleniyor.

McDonald’s’ın Türkiye’deki franchise haklarını alarak yiyecek sektörüne giren Anadolu Grubu da Dükkan’ın yaratıcısı Emre Mermer’le yakın temastaymış.

Anadolu Grubu, bir süre önce mali sıkıntıyla girdiği açıklanan  Mermer’in ikinci markası olan Dükkan Burger’in franchise’ını almak için görüşüyormuş. Gelelim yiyecek-içecek sektöründeki son dakika kulisine…

Duyduğumuza göre New York’un ünle steak house’u BLT Steak Türkiye’ye gelme hazırlığındaymış. BLT’yi Vakko’nun sahibi Hakko ailesinin getirmeye hazırlandığı konuşuluyor. BLT Steak’ın etleri kadar şaraplarıyla da ünlü olduğunu belirtelim.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde