Büyük ilgi gören Atatürk Anamorfozu İstanbul Havalimanı'nda

Büyük ilgi gören Atatürk Anamorfozu İstanbul Havalimanı'nda

Temmer Marble tarafından hazırlatılan ve yapım aşaması 3 ay süren Anamorfoz Atatürk eseri, Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde, dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alan İstanbul Havalimanı’nda, dış hatlarda sergilenmeye başladı.

Büyük ilgi gören Atatürk Anamorfozu İstanbul Havalimanı'nda
16px
24px
28.10.2022 14:36
ABONE OLgoogle

İlk kez, 2021’in Ağustos ayında İzmir’de düzenlenen 26. Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda gün yüzüne çıkan, Temmer Marble tarafından hazırlatılan Atatürk Anamorfozu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde, İstanbul Havalimanı’nda sergilenmeye başladı.

Dış hatlarda, pasaport kontrolünden geçildikten sonraki alanda yer alan eser, yerli-yabancı herkes tarafından büyük ilgi gördü. İtalya’da Marmomac Mermer Fuarı ve İstanbul’da Rahmi M. Koç Müzesi’nde de sergilenen eser, İstanbul Havalimanı’ndan önce, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda binlerce insan tarafından ziyaret edilmişti.

HAVACILIĞIN MERKEZİNDE SERGİLENİYOR

Atatürk’ün hayatı ile değerlerini simgeleyen 539 objenin birleşiminden oluşan Anamorfoz Atatürk eserinin, sergilendiği tüm alanlarda büyük ilgiyle karşılanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Temmer Marble Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, “İstanbul Havalimanı, havacılıkta dünyanın merkezi konumunda. Her gün binlerce kişi bu havalimanını kullanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ve değerlerini simgeleyen parçalardan oluşan bu eserin, Türkiye’de hayata geçirilen en önemli yatırımlardan biri olan İstanbul Havalimanı’nda sergilenmesi için havalimanı yönetiminin gösterdiği müthiş ilgi ve alaka için teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Eserin havalimanının en özel noktalarından birinde sergilenmesi de ayrıca teşekkür edilmesi gereken bir durum. Havalimanı yönetimi ve tüm yetkilileri bu konuda da yoğun bir çaba harcadı. Tüm bu çabaların sonucunda ortaya herkesin ilgi gösterdiği bir eser çıkmış oldu.” diye konuştu.    

ATATÜRK’TEN İZLER TAŞIYAN 539 PARÇA

Kökeni Yunanca’dan gelen ‘Anamorfoz’, yansıma ve perspektif üzerine kurulu bir sanat anlayışı. Çekyalı Heykeltıraş Patrik Prosko imzalı Atatürk projesi tam 539 parçanın bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Üç boyutlu bir enstalasyon olmasına rağmen doğru açıdan bakıldığında iki boyutlu bir sanat eseri olarak beliren çalışmadaki 539 parça, Atatürk’ün hayatını ve değerlerini simgeliyor. İşte o parçaların bazıları ve Atatürk için taşıdığı anlam: Şapka (Kılık-kıyafet devrimi), Harfler (Harf Devrimi), T Cetveli (Kendi eseri olan Geometri kitabı),  Bakır cezve (Kahveye olan tutkusu), Dünya küresi (Yurtta Sulh Dünyada Sulh anlayışı),  Daktilo (Nutuk), Tesbih, Kol düğmesi ve kravat iğnesi (Giyimde modernist yaklaşımı), Köstekli saat (Cephede hayatını kurtaran saati temsil ediyor), Gramafon (Sanata ve müziğe olan ilgisi), Kağnı arabası tekerleği (Milli mücadelede halkın desteği), Kitap (Yaşamı boyunca okuduğu yaklaşık 4 bin kitap), madalya, dürbün, divit kalem ve kalpak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde