Bütçe hesapları çıkmadan alt üst oldu, ek bütçe gündemde

Bütçe hesapları çıkmadan alt üst oldu, ek bütçe gündemde

Hükümetin 2022 bütçesini genişletecek ek bütçeyi kısa sürede TBMM'ye sunması bekleniyor.

Bütçe hesapları çıkmadan alt üst oldu, ek bütçe gündemde
16px
24px
14.12.2021 13:12
ABONE OLgoogle

Reuters'ın görüştüğü yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu hafta görüşmeleri tamamlanacak olan 2022 bütçesinin hemen ardından genişlemeci adımlar içerecek ek bütçe çalışmasını da tamamlanıp TBMM'ye sunulması hedefleniyor.

Kalıcı cari fazla hedefine odaklı hükümetin TL’de yaşanan değer kaybının ardından yapacağı ek harcamaların artması beklenirken, hükümetin 2022 bütçesini genişletecek ek bütçeyi kısa sürede TBMM’ye sunması bekleniyor.

Bütçenin genişlemesinde ise hükümetin asgari ücret, memur, işçi ve emeklilerin maaşlarına yapılacak artışlar, 3600 ek gösterge düzenlemesi, durumdan etkilenen esnaf ve sanatkara yapılacak destekleri gibi toplumdaki parasal kayıpları telafi etmeye yönelik adımlar etkili olacak.

Reuters’ın görüştüğü yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu hafta görüşmeleri tamamlanacak olan 2022 bütçesinin hemen ardından genişlemeci adımlar içerecek ek bütçe çalışmasını da tamamlanıp TBMM’ye sunulması hedefleniyor.

Reuters’a bilgi veren üst düzey bir yetkili, “Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından bir ek bütçe teklifinin TBMM’ye gönderilmesi planlanıyor. Bu yönde bir çalışma yapılıyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde