Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘pazarlık’ usulü ihalesini kim kaptı?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘pazarlık’ usulü ihalesini kim kaptı?

AK Parti’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘pazarlık’ usulüyle düzenlediği ihaleyi MHP’li Yusuf İzzetin Şimşek’in şirketi kaptı. Söz konusu şirket, Bursa Belediyesi’nden toplamda 33 milyon 75 bin TL’lik yedi ihale aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘pazarlık’ usulü ihalesini kim kaptı?
16px
24px
24.03.2022 08:31
ABONE OLgoogle

Kamu kurumları ile AKP’li belediyelerin ‘savaş, salgın hastalık ve özellikli işler’ gibi olağanüstü koşullarda kullanılması gereken istisnai yöntem olan pazarlık usulüyle düzenlediği ihaleler tanıdıklara gitmeye devam ediyor. Bunun son örneği Bursa’da gerçekleşti.

Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre AK Parti’li Alinur Aktaş’ın yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi, 25 Şubat tarihinde “Yenişehir Balibey Çarşısı Çelik Çatı ve Üst Örtü Yapım İşi” başlığıyla bir ihale düzenledi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, dört şirket doküman satın alırken ihaleye üç şirket teklif sundu.

5 MİLYON TL’LİK SÖZLEŞME


Teklifleri değerlendiren idare, “Yapı-San İnşaat” isimli şirketle el sıkıştı. Şirket ile AKP’li belediye arasında 16 Mart tarihinde 5 milyon TL’lik sözleşme imzalandı. AKP’li belediyenin kamu ihalelerinde “istenmeyeni eleme aracı” olarak kullanıldığı gerekçesiyle tartışılan pazarlık usulüyle düzenlediği ihaleyi alan şirket, bildik bir isme ait.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre şirketin sahibi, bir dönem MHP İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yusuf İzzetin Şimşek.

TOPLAM 33 MİLYON TL

Ancak MHP’li Şimşek’in Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı tek ihale bu değil. “Yapı-San İnşaat” isimli şirket, son 11 yılda AKP’li belediyeden 33 milyon 75 bin maliyetli, tam yedi ihale aldı. Bu ihalelerin üçünde Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesindeki istisnalardan yararlanıldı. O ihaleler ve tarihleri şöyle:

• Yağmur Suyu Izgara Malzemelerinin Temini: 6 Mayıs 2021, 389 bin 500 TL.
• Bina inşaatı: 13 Temmuz 2021, 4 milyon 332 bin TL.
• Mekanik ile Güvenlik İmalatlarının Yapılması İşi: 25 Eylül 2019, 11 milyon 744 bin 435 TL.
• Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı: 9 Ekim 2017, 3 milyon 578 bin TL.
• Bina ve Çevre Düzenleme Onarım İşi: 11 Temmuz 2017, 3 milyon 809 bin TL.
• Bina Onarım İşi: 22 Ocak 2018, 4 milyon 220 bin TL

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde