Büfeci TÜRSAB Başkanı’nın, Bakan Ersoy’a saldırısının altında ne yatıyor?

Büfeci TÜRSAB Başkanı’nın, Bakan Ersoy’a saldırısının altında ne yatıyor?

Bakan Mehmet Ersoy'a saldırının arkasında TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın işlettiği müzelerdeki büfelerin fahiş fiyatlarına Bakanlığın el koyması olduğu ortaya çıktı.

Büfeci TÜRSAB Başkanı’nın, Bakan Ersoy’a saldırısının altında ne yatıyor?
16px
24px
27.09.2019 14:14
ABONE OLgoogle

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın kendisine ait ‘Borazan Ajansı’ aracılığıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u yıpratmaya yönelik yayınlar ile saldırmasının arkasındaki sırrın, Bakanlığın Bağlıkaya’nın işlettiği müzelerdeki büfelerin fahiş fiyatlarına el koyması olduğu ortaya çıktı.

MÜZELERDE ‘BÜFE FİYATLARINA’ BAKANLIK EL KOYDU

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerindeki yiyecek içecek fiyatları su 41 TL, Pringles 40 TL, meyve suyunun ise 13 TL gibi fahiş fiyatlardan satılması tepki çekiyordu. 

Yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm müze ve ören yerlerindeki market ürünleri fahiş fiyatlarla satılıyor.

Müzelerin kafelerinde görülen fahiş fiyatlar cep yakıyor. Bir litre su 41 TL’ye, 330 ml meyve suyu ise 13 TL’ye satılıyor. Bu müzelerin kafelerinde görülen fahiş fiyatlar sosyal medyada paylaşılarak; indirim yapılması talebinde bulunuldu. Çekilen fotoğraflarda; Fransız menşeili 1,25 litre Evian marka su: 41 TL, yerli üretim 500 ml Damla su: 8 TL, Pringles: 40 TL, 330 ML Cappy meyve suyu: 13 TL olarak görülüyordu.

BAKANLIK TEPKİLERE UYDU

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müzelerdeki büfelerde fahiş fiyatları engellemesi gerektiğini belirten sosyal medya takipçileri “Turisti kazanmak yerine kazık atıyoruz. Öğrenciler kültür birikimi için müzelere gelsin diyoruz, onların su bile içmelerini engelliyoruz. Müzelerin büfelerindeki fiyatlara bakanlık müdahale etmelidir” dediler. Sosyal medyanın gündeminden düşmeyen tepkiler giderek artıyordu. Artan tepkiler ve isyan çıkaran müze büfelerinde fahiş fiyatlara tepki üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı olaya el koyarak fiyatları aşağı çektirdi

BÜFELERİ, TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA İŞLETİYOR

Müzelerdeki büfelerin işletmecisi olan ve ortakları arasında TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın bulunduğu AKG (Anadolu Kültürel Girişimcilik) adlı şirket işletiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı olaya el koyarak fiyatları aşağı çektirdi. Bunun üzerine TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, finansını karşıladığı Borazan Ajansı aracılığıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy aleyhine haberler yaptırmaya başladı.

ÖNCE BAKANLIK HAYALLERİ

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yönetimine aldığı bazı kişilerin dolduruşuna gelerek ‘bakanlık’ hayalleri kurmaya başladı. Bu kişileden aldığı cesaretle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a saldırılara başlayarak 12 bin seyahat acentesinin ‘hükmi şahsiyetini’ devlet katında tehlikeye attı. Nitekim bu saldırılar sonucu TÜRSAB, hükümet kanadında ‘kara listeye’ girdi.



BAKAN ERSOY’UN 30 YILLIK ŞİRKETİNE SALDIRI

Son olarak ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un 1991 yılında öğrenci turlarıyla başlayarak giderek Türkiye’nin en önemli tur operatörlerinden biri haline gelen ETS adlı şirketine saldırılar başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bağlı müze ve ören yerlerinde; hediyelik eşya mağazası ve kafeleri Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) adına ihale alan AKG (Anadolu Kültürel Girişimcilik) adlı şirket yürütüyor. Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve ören yeri bulunuyor.

AKG, Türkiye genelinde 147 müze mağazası ile hizmet veriyor. İşletmecinin adını gören ziyaretçiler ise "Bu nasıl kültürel girişimcilik. Bu fiyatlarla hangi kültürden bahsediyorlar. Bakanlık müzelerin ve büfelerin fiyatlarını yeniden düzenlemelidir. yoksa müzeye giden sayısı giderek düşecek ve halkımız kültürden de nasibini alamayacaktır " şeklinde konuştular.

Müze denilince artık akla kültür ve sanat eserleri değil büfelerindeki fahiş fiyatlar geliyor. Türk müzeleri Avrupa’da pahalılık rekoru kırıyor. Sadece müzelere girişte değil, kafeteryalarında da aynı durum yaşanıyor.

Özkan Altıntaş/Turkiyeturizm.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde