Bu tuvalet için 23 Milyon Dolar harcandı!

Bu tuvalet için 23 Milyon Dolar harcandı!

NASA uzaya 23 milyon dolar yatırım ile tuvalet yaptı. Yeni tuvalet sistemini geliştiren ekibin lideri, “Biz uzay araştırmalarında ilerledikçe tuvaletler de evrim geçiriyor” dedi

Bu tuvalet için 23 Milyon Dolar harcandı!
16px
24px
23.06.2020 13:16
ABONE OLgoogle

Uluslararası Uzay İstasyonu, şimdiye kadar yapılan en gelişmiş laboratuvarlardan biri. Bilinen evrendeki en soğuk noktaya, bir süper bilgisayara ve kuantum lazerlere ev sahipliği yapıyor. Üstelik bu yılın sonunda, en gelişmiş tuvalete ev sahipliği yapma ayrıcalığı da kazanacak.

Evrensel Atık Yönetim Sistemi olarak bilinen bu yüksek teknoloji ürünü portatif tuvaletin tasarımı 6 yıl sürdü ve en az 23 milyon dolara mal oldu. Tuvaletin eylül ayında Northrop Grumman şirketinin kargo kapsülüyle istasyona teslim edilmesi planlanıyor.

NASA’nın yeni tuvalet modeli, mevcut versiyonlardan farklı olarak, gelecekteki mürettebatlı uzay uçuşlarında kullanılacak şekilde tasarlandı. Tuvalet, NASA astronotlarını birkaç yıl içinde Ay’a taşıyacak Orion kapsülüne de kurulacak.

CNET’in aktardığına göre istasyonun şu anda ABD bölümünde bulunan tuvalet 1990'larda tasarlandı. Bu eski moda tasarım, mürettebatın fiziksel olarak oturağa hizalanmasını zorlaştırıyor ve donanımın dışkı malzemesiyle kirlenmesine neden oluyor.

Ayrıca eski tuvalet sistemi bölme duvarının ardında gizli ve bu da birçok kez arızalanan tuvaletin onarımını zorlaştırıyor. Yeni tuvalet ise kompakt ve tamamen müstakil.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde