Bu da Suriyeli Tosuncuk! Erdoğan'ın fotoğrafı ile dolandırıyor

Bu da Suriyeli Tosuncuk! Erdoğan'ın fotoğrafı ile dolandırıyor

Suriyeli Muhammet El Gabbani'nin hayatı ülkesindeki çatışmaların ardından değişti. Önce Lübnan'a ardından da Türkiye'ye geldi. Her iki ülkede de yardım kuruluşlarının içine girdi. Kendisine bir çevre edindi.

Bu da Suriyeli Tosuncuk! Erdoğan'ın fotoğrafı ile dolandırıyor
16px
24px
05.04.2022 22:34
ABONE OLgoogle

Öylesine girişkendi ki, Türkiye'ye geldiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bile tanıştı, fotoğraf çektirdi. Paralar topladı, üniversiteler kurdu. Amaç sahte diploma satmaktı. Neredeyse tüm Ortadoğu'ya sahte üniversite diploması veren Muhammet El Gabani'nin izini sürdü.

Odatv'den Masum Gök'ün haberine göre Suriye'de yaşanan iç karışıklığın ardından birçok Suriyeli Türkiye'ye gelerek değişik iş alanlarında faaliyet göstermeye başladı.. Bu isimlerden birisi de Muhammed El Gabbani. 

Muhammed El Gabbani'nin Türkiye'de faaliyet yürüttüğü iş kolu ise dolandırıcılık!

Muhammed El Gabbani 1975 yılında Suriye'nin Hama kentinde doğdu. Tuğla satıcısı bir babanın oğlu olarak hayata gözlerini açan Muhammed El Gabbani'nin macerası Hama'da başladı.

Muhammed El Gabbani, 2011'de Suriye'de 2011'de başlayan çatışmaların ardından Lübnan'a geçti.  

Bu tarihten sonra, ABD menşeili Uluslararası Arees Ünviversitesi'nin Lübnan'daki İslami Bilimler Fakültesi'nde çalışmaya başladı. 2012'de dekan olarak atandı.  

LÜBNAN'DAN KAÇIYOR

Ancak, Muhammed El Gabbani, dekanlığı tüccarlığa çevirdi. Para ile üniversite diploması sattı, Suriyeliler için toplanan yardım fonları ve bağışları çaldı. Üniversite yönetimi 2014'te Muhammed El Gabbani'nin üniversite ile ilişiğini kesti. Kendisi için sıkıntılı günler başlamıştı. 

Hem mahkemeler hem de Suriyeliler peşindeydi. 

Muhammed El Gabbani, Türkiye'ye geldi. Yeni iş imkanları ve dolandırılacak insanları ülkemizde bulacaktı. 

FIRSATLAR ÜLKESİ: TÜRKİYE

Türkiye'ye gelen Muhammed El Gabbani, kendisini Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü olarak tanıttı. Suriyelilere yardım  toplayan kuruluşların içine girdi. 

Bu kuruluşlar üzerinden bazı Arap ülkelerinden yardım parası toplamaya başladı. 

Toplanan bu paralarla Uluslararası Arees Üniversitesi'ni kurdu. İsmi ve binası olan bu üniversitenin tek bir öğrencisi bile yoktu. Adeta hayaletti. Üniversitenin kuruluş amacı, sahte diploma satmaktı.  

Türkiye'de özellikle Suriyelilerle ilgilenen kuruluşların bulunduğu semtlerde tanınmaya başladı.  

Muhammed El Gabbani'nin yükselişi ve foyasının ortaya çıkışı İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt  ile tanışmasıyla başladı. 

Ali Kurt'a kendisini birçok kimseye tanıttığı gibi Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü olarak tanıtan Muhammed El Gabbani İslam ülkelerinin içinde yer alacağı bir uluslararası üniversiteler birliği  kurma projesinden bahsetti. Bu projeyi olumlu karşılayan Ali Kurt, Muhammed El Gabbani'yi İlahiyat hocası Prof. Dr. Bayram Altan'a yönlendirdi. 

Hikayenin bu kısmını Bayram Altan'dan dinleyelim:

"Muhammed El Gabbani, benimle tanıştı. Kendisini Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü olarak tanıttı. Projeyi anlattı, ben de olumlu yaklaştım. Biz böyle bir birlik kurmaya karar verdik. Bu uluslararası birlikler, dernekler kanunundan farklıdır. Bakanlar kurulu kararı gerekir. Biz gerekli şartları sağladık, böyle bir birlik için kurucular kuruluna bir de  yabancı kişi gerekliydi; biz de bunu aldık."

SAHTE PASOPART İLE YAKALANDI

Kendisini birçok İslam ülkelerindeki üniversiteye Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkanı olarak tanıtan Muhammed El Gabbani Türkiye'de de yolunu bulmuştu. Bu birlik adına bastırdığı sahte kimliklerle, Uluslararası Arees Üniversitesi adına  hazırladığı sahte diplomaları 5 bin-10 bin dolar arasında bir fiyata satıyordu. 

 Muhammed El Gabbani'nin foyasının nasıl ortaya çıktığını Bayram Altan'dan dinlemeye devam edelim:

"Ben buna 'Gelip senin üniversiteni göreceğim' dedim. Lübnan'a gittim, bu beni kendi üniversitesi dışında başka bir üniversiteye götürdü. 'Niye senin üniversitene gitmiyoruz' diye sorduğumda 'Benim üniversitem uzakta' cevabı ile karşılaştım.  Bir başka olay da 5- 6 yıl önce yaşandı.  Muhammed El Gabbani  Atatürk Havalimanı'nda sahte pasaportla yakalandı. Sabahın erken saatleri beni havalimanından polisler aradı. Ben de gittim, sahte pasaportla Türkiye'ye girmek istemiş, ben de polislere 'Gereken neyse, kanunlar neyi emrediyorsa onu yapın' dedim. Bu bir şekilde gerçek pasaportunu vererek yine Türkiye'ye girmeyi başardı. Bütün bu olaylar sonrası biz bunu birlikten ihraç ettik."

Muhammed El Gabbani'nin yaptığı dolandırıcılık  ortaya çıkmıştı. 20 Ekim 2016 tarihinde Muhammed El Gabbani, birlik ismini kullanarak şirket kurması ve rektörüyüm dediği üniversitenin sahte olması nedeniyle Uluslararası Üniversiteler Birliği Kurucular Kurulu Kararı ile birlikten ihraç edildi. 

YIKILMADI, DOLANDIRMAYA DEVAM ETTİ

 2016 yılı Muhammed El Gabbani için Türkiye'de sıkıntılı geçmeye başladı. Birlikten ihraç edilen Muhammed El Gabani'ye bir şok da mahkemeden geldi. Gerçek Arees Üniversitesi, mahkemeye başvurarak Muhammed El Gabbani'nin bu isimi kullanmasını yasaklattırıp, para cezasına çarptırılmasını sağladı.

Ama Muhammed El Gabbani pes etmedi!

Muhammed El Gabbani hemen ihraç edildiği birlikle aynı isimi taşıyan Uluslararası Üniversiteler Birliği Derneği'ni kurdu. Muhammed El Gabbani üniversite işini de halletti. Bu kez kurduğu hayali üniversitenin adı Usturlap Üniversitesi oldu. 

Hayali üniversitenin internet sitesine göre üniversitede açılan bölümler şunlardan oluşuyor: 

- İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi

- Şeriat ve İslam Araştırmaları Koleji

- Bilişim Fakültesi

- Eğitim ve Psikoloji Fakültesi

- Uluslararası Hukuk ve Siyasal Bilimler Fakültesi

- Edebiyat Fakültesi

- Basın Yayın Fakültesi

ERDOĞAN'LA ÇEKTİRDİĞİ FOTOĞRAFI KULLANIYOR

Türkiye'de devlet büyükleriyle fotoğraf çektirmeye özen gösteren Muhammed El Gabbani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafı ise sahte diploma sattığı Somali, Sudan, Libya, Gana gibi ülkeler için tanıtım çalışması olarak kullanıyor. Buralarda kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok yakın olduğunu söyleyerek, itibarını artıran Muhammed El Gabbani'nin, diğer birçok bürokrat ve mülki amir ile de fotoğrafı var.

YÖK YAZI YAZDI

Kurduğu dernek üzerinde Türkiye'deki birçok üniversite ile anlaşma ve görüşmeler yapan Muhammed El Gabbani'nin faaliyetleri Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) şikayet edildikten sonra YÖK bütün üniversitelere 18 Temmuz 2019 tarihli bir yazı gönderdi. Yazıda Uluslararası Üniversiteler Birliği Derneği'nin YÖK tarafından tanınan bir kuruluş olmadığını, üniversitelerin bu hususu dikkate almasını ifade etti. 

Bu yazı da Muhammed El Gabbani'nin faaliyetlerini durduramadı. İstanbul Başakşehir'de tuttuğu ofisten sahte diploma vermeye devam ediyor. Hem derneğin telefon numarasını hem de Muhammed Gabbani'nin telefon numarasını arayarak görüşmek istedik. Ancak aradığımız her iki numaraya da cevap veren olmadı. 

SUDAN, SOMALİ, LİBYA

Kendisini profesör doktor olarak tanıtan Muhammed El Gabbani'nin hiçbir akademik çalışması da bulunmuyor. Ancak rektörlüğünü kabul ettirerek sahte diploma verdiği azımsanmayacak sayıda insan var. Muhammed El Gabbani  son dönemde Sudan, Somali ve Libya üzerine yoğunlaştı ve bu ülke vatandaşlarına sahte lisans ve doktora diploması veriyor. Muhammed El Gabbani'nin sahte lisans ve doktora diploması verdiği yüzlerce kişi şu an Ortadoğu sokaklarında dolaşıyor.

Muhammed El Gabbani'nin siyasilerle çektirdiği fotoğraflar şöyle: 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde