Britanya'da 70 yıl sonra 'Kral' dönemi yeniden başlıyor

Britanya'da 70 yıl sonra 'Kral' dönemi yeniden başlıyor

Britanya'nın en uzun hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti; en uzun taht sırası bekleyen Prens Charles yeni hükümdar oldu

Britanya'da 70 yıl sonra 'Kral' dönemi yeniden başlıyor
16px
24px
08.09.2022 22:40
ABONE OLgoogle

Sağlık sorunları nedeniyle bugün tıbbı gözetim altına alınan 96 yaşındaki Britanya Kraliçesi II. Elizabeth yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Britanya'nın yeni hükümdarı, Kraliçe II. Elizabeth'in 74 yaşındaki oğlu Galler Prensi Charles oldu. 

Prens Charles'ın eşi Cornwall Düşesi Camilla ise 'kraliçe' oldu. 

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada; "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü" denildi. Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

Kraliçe'nin tıbbi gözetim altına alındığı duyurulmuştu

Buckingham Sarayı tarafından öğlen saatlerinde yapılan açıklamada; doktorların, Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in sağlık durumu hakkında endişeleri olduğunu bildirdiğini ve Kraliçe'nin tıbbi gözetim altına alındığını duyurulmuştu. Yapılan açıklamada, ''Bu sabah yapılan değerlendirmenin ardından Kraliçe'nin doktorları Majesteleri'nin sağlık durumu konusunda endişe dile getirdi ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti'' denilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde