Brezilyalıların yüzde %41'i Lula'dan memnun

Brezilyalıların yüzde %41'i Lula'dan memnun

Brezilya'da yapılan bir kamuoyu anketine göre, 1 Ocak 2023 tarihinde göreve başlayan Lula da Silva'dan memnuniyet oranı halk arasında %41. Lula hükümetini "kötü" olarak nitelendirenlerin oranı ise %24.

Brezilyalıların yüzde %41'i Lula'dan memnun
16px
24px
19.03.2023 16:12
ABONE OLgoogle

Güney Amerika ülkesi Brezilya’da, 1 Ocak tarihinde görevi başına gelen Devlet Başkanı Lula da Silva hakkında kamuoyunda bir anket yapıldı. Ankette katılımcılara Lula hükümetinden memnun olup olmadıkları soruldu. O Globo gazetesi tarafından yayınlanan sonuçlara göre Brezilyalıların yaklaşık %41’i üç aylık Lula hükümetini “iyi” olarak değerlendirirken %24’lük bir kesim “kötü” veya “berbat” olarak nitelendirdi. Geriye kalan %30’luk kısım ise Lula hükümetini “ne iyi ne de kötü” olarak yorumladı.

BOLSONARO'NUN ORANI %34 OLARAK BELİRLENMİŞTİ

Bolsonaro, Mart 2019 tarihinde başkanlığının üçüncü ayında nüfusun %34’ü tarafından “iyi” olarak değerlendirilmişti. Söz konusu sonuçlara göre Lula, rakibinin %7 puan önüne geçti. Öte yandan Lula’nın Mart 2003  ve 2007 de aldığı “iyi hükümet” oranı ise %51 ve %49’du.

Rüşvet ve fonları kötüye kullanma iddiasıyla soruşturulan ve 2018'de hapis cezasına çarptırılan Lula, geçen yılki seçimlerde muhafazakar isim Bolsonaro’yu yüzde ikiden az bir farkla yenerek Devlet Başkanı seçilmişti.

Öte yandan Bolsonaro, Lula hükümetinin göreve başlamasını durdurmak için orduya seslenerek üstü kapalı bir şekilde “askeri müdahale” çağrısında bulunmuştu. Yeni yılın başlarında ise Brezilya eski Devlet Başkanı Bolsonaro’nun yüzlerce destekçisi Ulusal Kongre’ye baskın düzenlemişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde