Brezilya Merkez Bankası yine faiz artırdı

Brezilya Merkez Bankası yine faiz artırdı

Brezilya'da agresif sıkılaşma döngüsü devam ediyor.

Brezilya Merkez Bankası yine faiz artırdı
16px
24px
17.03.2022 07:23
ABONE OLgoogle

Brezilya Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan artışla yüzde 11,75 seviyesine çıkardı. Banka önümüzdeki toplantıda da 100 baz puanlık faiz artışı sinyali verdi.

Brezilya Merkez Bankası politika faizi Selic oranını 100 baz puan artışla yüzde 11,75 seviyesine çıkardı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de faizin yüzde 11,75'e çıkarılacağı yönündeydi.

Önümüzdeki toplantı için de 100 baz puanlık artış sinyali veren banka emtia şokunun devam etmesi durumunda daha uzun bir sıkılaşma sürecine de açık kapı bıraktı.

Son faiz artışıyla birlikte bankanın geçen yılın Mart ayından bu yana yaptığı toplam faiz artışı 975 baz puana ulaştı.

Bir sonraki para politikası toplantısını 4 Mayıs'ta yapacak olan Brezilya Merkez Bankası Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı dolayısıyla yükselişe geçen fiyatları ele alabilmek için durgunluğa ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Bu şokların beklenenden daha kalıcı ve büyük olması durumunda banka parasal sıkılaşma döngüsünün boyutunu gözden geçirmeye hazır olduğu mesajını verdi.

Ülkede son gelen veriler enflasyonun yüksek seyrettiğine işaret etmişti. Buna göre Şubat ayında tüketici enflasyonu yüzde 10,54 ile beklentilerin üzerinde geldi.

Birçok ekonomist ülkede enflasyonun Aralık itibariyle yüzde 6,45 seviyesine çekileceğini ve 2023'te yüzde 3,7 olarak kaydedileceğini öngörüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde