Bravo Hazır Giyim işçilerinden Zara'da etiketli protesto

Bravo Hazır Giyim işçilerinden Zara'da etiketli protesto

Dünya’nın en büyük markalarından Zara’ya üretim yapan işçileri fabrikanın bir gecede boşaltılıp sahibinin kaçması üzerine alacaklarını, kıdem ve ihbar tazminatlarını almak amacıyla, İstanbul’daki Zara mağazalarına giderek ürünlere o ürünleri ürettiklerine dair etiket yerleştirdiler.

Bravo Hazır Giyim işçilerinden Zara'da etiketli protesto
16px
24px
31.10.2017 05:04
ABONE OLgoogle

Bu etiketleri gören bazı tüketiciler sosyal medyadan paylaşarak sorunun çözülmesini istediler, bazıları da Temiz Giysi Kampanyası'nı arayarak bilgi almak istedi.

Bravo hazır giyim fabrikasında yıllarca çalışıp Zara, Next ve Mango'ya üretim yapan işçiler fabrikanın bir gecede boşaltılıp sahibinin kaçması üzerine son 3 maaşlarının yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarını almadan ortada kala kaldıklarını ifade etti.

Temiz Giysi Kampanyası'nın girişimleri ile 1 yıldır süren görüşmeler sonuç vermeyince işçiler Eylül ayında bir imza kampanyası başlatarak harekete geçtiler. Temiz Giysi Kampanyası da 25 Eylül'de bir açıklama yaparak bu kampanyayı sonuna kadar desteklediğini söyledi ve tüketicileri desteğe çağırdı.

Bravo işçileri seslerini duyurmak için İstanbul'daki Zara mağazalarına giderek ürünlere o ürünleri ürettiklerine dair etiket yerleştirdiler. Bu etiketleri gören bazı tüketiciler sosyal medyadan paylaşarak sorunun çözülmesini istediler, bazıları da Temiz Giysi Kampanyası'nı arayarak bilgi almak istedi.

İşçiler tüketicilere şu sözlerle seslendi:

“Biz, aldığınız ürünü üreten Bravo fabrikasının işçileriyiz. Yıllarca Zara için üretim yaptık. Son 3 aylık maaşlarımızı ve kıdem tazminatımızı almadan, fabrika bir gecede kapandı. Lütfen Zara'ya söyleyin paramızı ödesin!

İmza kampanyamıza www.change.org/p/bravoiscileri adresi üzerinden imza atarak ödemelerimizin yapılması konusunda bize destek olabilirsiniz. Ya da bu etiketin fotoğrafını çekerek #BravoİşçileriİçinAdalet hashtagi ile sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

“Biz Temiz Giysi Kampanyası olarak Zara, Next ve Mango'nun derhal işçilerin sesine kulak vererek alacakları ödemelerini talep ediyoruz.”

5000’DEN FAZLA KİŞİ İMZA VERDİ

Akşam saatlerinde Change.org’a başlatılan oylamaya 5000’den fazla kişi destek verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde