Boyner’e rakip geliyor

Boyner’e rakip geliyor

Department store adı verilen çok katlı mağazacılığa yeni bir oyuncu katıldı.

Boyner’e rakip geliyor
16px
24px
24.01.2020 15:32
ABONE OLgoogle

Parla Park adıyla önceki ay faaliyetine başlayan firma, Boyner, Huzur, Gencallar gibi çok katlı mağazacıların yeni rakibi olacak.

Arkadaşımız Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın öğrendiğine göre, Parla Park ilk şubesini Balıkesir Yaylada AVM’de açmış. Yatırımcısı Yavuz Yayla, aynı zamanda Yaylada AVM’nin de sahibi. İnşaat, gayrimenkul, turizm, enerji alanlarında faaliyet gösteren Yayla Grup’un patronu olan Yayla, Parla Park ile birlikte perakende sektörüne de adım atmış oldu.  Dev satış! Beymen kime satıldı? Cem Boyner ünlü markayı devretti

Perakende sektörünün department store alanında yeni yatırımcılara ihtiyacı olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, özellikle yeni markaların kendilerine kucak açacak mağaza arayışında olduklarını söylüyor. “Türkiye’de en yaygın department store olan Boyner, bu alanda tek kaldı. 

E-ticaretin gelişmesiyle yerli yatırımcılar tarafından oluşturulmuş yeni markalar var. Bu markaların tek başına bir AVM’ye girme şansı fazla yok. AVM yönetimleri tanınmamış markaları mağaza karmasına katmak istemiyor. Yatırımcılar ise markalarını geniş bir kitleye yaymak, ürünlerini fiziki olarak müşteriye göstermek istiyorlar. En iyi formül olarak çok katlı mağazaların içine girmek gibi görünüyor. Yeni girişimcilerin bu ihtiyacını karşılayacak department store sayısı çok az. Dolayısıyla bu alanda bir fırsat var.”

Bu ihtiyacı görmüş olacak ki Yayla Grup da bu alana yatırım yaparak markalara bir kapı açmış oldu. “Parlamaya hazır olun” sloganıyla faaliyetine başlayan Parla Park’ta kadın, erkek, çocuk giyimin yanı sıra ev aksesuarları, dekorasyon ürünleri de yer alıyor. Nike, Adidas, Loft, Northface, Duffy gibi markalara yer veren mağaza ürünlerini ilk kez sergileyecek üreticilere de yer vermiş. İkinci şube için kolları sıvayan grubun bu ay sonunda açılış yapması bekleniyor. Yayla’nın sahibi olduğu Maltepe Yaylada AVM, ikinci şubenin adresi. Daha küçük metrekarede açılacak mağazada kadın ve erkek giyime ağırlık verilecekmiş. Sektöre hızlı giriş yapan grup, e-ticaret sitesi kurma hazırlığı da yapıyormuş…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde