Boydak Holding'de isim değişikliğine Mustafa Boydak'tan itiraz: Yüzde 47'si bizim, onay vermeyiz

Boydak Holding'de isim değişikliğine Mustafa Boydak'tan itiraz: Yüzde 47'si bizim, onay vermeyiz

Mustafa Boydak, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal'ın "FETÖ ile bu kadar aidiyeti tespit edilmiş bir ailenin soyadını daha fazla kullanmak istemiyoruz. Son aşamadayız, yıl sonunda artık Boydak kullanmayacağız." sözlerine de yanıt verdi

Boydak Holding'de isim değişikliğine Mustafa Boydak'tan itiraz: Yüzde 47'si bizim, onay vermeyiz
16px
24px
24.10.2019 18:14
ABONE OLgoogle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yüzde 53 hissesini kontrol ettiği Boydak Holding'in isminin değiştirileceğinin öne sürülmesine, holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak itiraz etti.

"Yüzde 47'si bizim"

Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya konuşan Boydak, holdingin tüm hisselerinin TMSF kontrolünde olmadığını ifade ederek, yüzde 47'lik hissenin Boydak ailesine, ortaklarına ait olduğunu söyledi. Boydak, hisselerin bir kısmının 7 Ekim 2016'da vefat eden annelerinden kendilerine miras yoluyla geçtiği bilgisini verdi.  Boydak Holding’in yeni adı belli oldu

Holdingin isim değişikliği gibi kararlarının genel kurul toplanarak alınabileceğine dikkati çeken Boydak, 3'te 2'lik çoğunlukla değişikliğin mümkün olabileceğini belirtti. Genel kurulun 4 yıldır toplanmadığını söyleyen Mustafa Boydak, isim değişikliği konusunda oy haklarının olduğunu ve destek vermeyeceklerini ifade etti.

TMSF Başkanı'na yanıt verdi 

Değişiklik yapılması halinde bunun hukuksuz olacağını ve yasal yollara başvuracaklarını da dile getiren Mustafa Boydak, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal'ın "FETÖ ile bu kadar aidiyeti tespit edilmiş bir ailenin soyadını daha fazla kullanmak istemiyoruz. Son aşamadayız, yıl sonunda artık Boydak kullanmayacağız." sözlerine de yanıt verdi.

Boydak, şunları söyledi:

Henüz yargı son sözünü söylemedi. Yargı kararı kesinleşmeden bizim hakkımızda böyle ithamlarda bulunamazsınız. Biz vatansever insanlarız. Vatansever bir aileyiz ve hayırseverliğiyle yüzlerce hayır eserinde imzası bulunan bir aileyiz. 

"Önceliğimiz isim değişikliği değil"

Mustafa Boydak, holdingin isminin değişmesinden başka gündemleri olduğuna değinerek, hapishanede bulunan Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Şükrü Boydak'ın aklamasının öncelikleri olduğunu belirtti.  

Boydak Holding’in adının  “Büyük Erciyes Holding” olarak değiştirildiği iddia edilmişti. Ayrıca şirket için düşünülen bir diğer ismin de "Erciyes Anadolu Holding" olduğu ileri sürülmüştü.

Kayseri Yeni Haber’den Recep Bulut köşesinde, “Ertekin ile yaptığım telefon görüşmesinde, hem Boydak Holding’e verilecek yeni ismi hem de ne zaman duyuracağını öğrendim… Buna göre Ertekin’in ifadesine göre, Boydak Holding’in yeni adı Büyük Erciyes Holding olacak” ifadelerini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde