Borsadaki yükselişe 'Halkbank' ivmesi

Borsadaki yükselişe 'Halkbank' ivmesi

Gün içerisinde yüzde 3 prim yapan endeks, öğleden sonra piyasaya yansıyan Halkbank haberi ile yükselişini hızlandırdı. Bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 10'a ulaşırken, Halkbank ve Vakıfbank tavan oldu.

Borsadaki yükselişe 'Halkbank' ivmesi
16px
24px
03.10.2022 16:11
ABONE OLgoogle

Borsa İstanbul, ekim ayına hızlı yükselişle başladı. Geçen hafta bankacılık hisselerindeki satışların da etkisiyle yüzde 3 değer kaybeden BIST-100, bugün alıcılı seyir izledi. Gün içerisinde yüzde 3 prim yapan endeks, öğleden sonra piyasaya yansıyan Halkbank haberi ile yükselişini hızlandırdı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank'a cezai dokunulmazlık için duruşma hakkı tanıdı. Söz konusu gelişmenin ardından bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 10'a ulaşırken, Halkbank ve Vakıfbank tavan oldu.

Borsa İstanbul ise cuma kapanışına göre yüzde 6.67 yükselişle 3.392 puandan kapandı.

Halkbank, İran'ın ekonomik yaptırımlardan kaçınmasına yardım ederek 20 milyar dolarlık petrol ve doğalgaz gelirini aklama suçlamasının reddini talep ediyor.

ABD Yüksek Mahkemesi Halkbank'ın ABD'de yargılanamayacağı yönündeki itirazını ele almayı kabul etti.

Hakimler, Halkbank'ın hakim hissedarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti olması sebebiyle Amerikan mahkemelerinin yabancı ülkelere karşı açılan davalardaki yetkisini sınırlayan 1976 tarihli yabancı egemen dokunulmazlığı yasası kapsamında yargılanamayacağına yönelik daha önce yaptığı itirazın alt mahkemece reddedilmesinin temyiz başvurusunu görüşecek.

Küresel piyasalarda dalgalanmanın bir müddet daha sürebileceğine işaret eden analistler, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının piyasaların odağında bulunacağını aktardı.

Analistler, yarın veri gündeminde yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de fabrika siparişleri, Euro Bölgesinde ÜFE'nin öne çıkacağını dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.100 puanın destek, 3.340 seviyesinin direnç olarak izleneceğini kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde