Boris Johnson'ın başı dertte: Parti skandalına ilişkin rapor açıklandı

Boris Johnson'ın başı dertte: Parti skandalına ilişkin rapor açıklandı

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'un, ofisinin bahçesinde gerçekleştirildiği etkinliğe yönelik soruşturma tamamlandı. Raporda, "Başbakanlık Ofisi'nde liderlik ve sağduyu eksikliğini gösteriyor" denildi.

Boris Johnson'ın başı dertte: Parti skandalına ilişkin rapor açıklandı
16px
24px
01.02.2022 15:54
ABONE OLgoogle

İngiltere Başbakanı Johnson, parlamentoya yalan söylediği iddiasını reddetti

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, geçen yıl yoğun Covid-19 kısıtlamalarının yaşandığı bir dönemde Downing Street'teki konutunda düzenlediği etkinlikler nedeniyle zor günler yaşıyor.

Parti skandalına ilişkin yapılan soruşturmanın ardından yayımlanan raporda, etkinliğin izinsiz olarak gerçekleştirildiği belirtilirken, "İzin verilmemeliydi. Yaşananları mazur görmek zor. Başbakanlık Ofisi'nde liderlik ve sağduyu eksikliğini gösteriyor" denildi. 

Halkın sıkı corona virüs kurallarına uymak zorunda olduğu bir dönemde ofisinde parti yapmakla eleştirilen Johnson'ın en son Haziran 2020'de karantina sürerken doğum günü partisi yaptığı öne sürülmüştü.

Son ifşaatla birlikte, Başbakanlık ofisinde kısıtlamaların ihlal edildiği öne sürülen etkinliklerin sayısı 17'ye yükseldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde