Borçlunun yeğenine mesaj atan avukata 50 bin TL idari para cezası

Borçlunun yeğenine mesaj atan avukata 50 bin TL idari para cezası

Bir borçlunun yeğenine mesaj atan alacaklı avukatına Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından 50 bin TL idari para cezası verildi.

Borçlunun yeğenine mesaj atan avukata 50 bin TL idari para cezası
16px
24px
23.07.2019 13:07
ABONE OLgoogle

Emsal karar avukat Sibel S. Deveci Özçelik tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Alacakları borçlunun yakınlarından tahsil etmek amacıyla kanunlara aykırı şekilde davranan avukatları eleştiren ve vatandaşların haklarını bilmesi için bu konuyu gündeme getirdiğini söyleyen Özçelik, emsal kararın bu konudaki farkındalığın artması için kullanıcılar tarafından paylaşılmasını da istedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 22, 2019

İlgili kişiye ait telefon numarasına kendisine ait olmayan içeriğin gönderilmesiyle ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun 31/05/2019 tarihli ve 2019/166 sayılı karar özetinde “Kanunun 18’inci maddesinin 1 numaralı fıkrasının b bendi kapsamında 50.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir”dendi.  Borçlunun yakınına SMS atan avukata şok ceza

Paylaşılan emsal kararda borçlunun yeğenine SMS gönderen avukatın hataya ilişkin açıklamasında “Bir rakam hatası sonucunda SMS’i yeğene gönderdim” minvalinde bir yanıt verdiği anlaşılıyor. Kurul ise bu gerekçeyi inandırıcı bulmadığını şu ifadelerle belirtiyor: “SMS’te kişisel verileri yer alan kişinin yeğeninin telefon numarası ile kendisine ait numada bir rakam değişikliği/yanlışlığı ile karıştırılmasının mümkün değil.”

Avukat Özçelik bu cezanın idari bir ceza olduğunu vurgulayarak benzer şekilde mağdur olanlara şöyle seslendi: “Adli yol için savcılığa başvurmanız gerekmekte. İdari başvuru için önce ilgili firmaya müracat zorunlu kılınmış. O nedenle kvkk.gov.tr adresini dikkatle inceleminizi öneriyorum.”

Özçelik kararın ekran görüntülerini de eklediği paylaşımında “Ailenizi yedi sülalenizi rahatsız eden ofisleri şikayet edebileceğiniz emsal karar hemen aşağıda. Elden ele ulaştırın, haklarınızı öğrenin” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde