Borç Yönetimi Genel Müdürlüğü'ne Vakıfbank'tan atama

Borç Yönetimi Genel Müdürlüğü'ne Vakıfbank'tan atama

Resmi Gazete'de yayımlanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Borçlanma Genel Müdürlüğü'ne yönetici atamaları da yapıldı. K

Borç Yönetimi Genel Müdürlüğü'ne Vakıfbank'tan atama
16px
24px
12.09.2019 13:03
ABONE OLgoogle

Kurumun genel müdürlük pozisyonuna Vakıfbank'ın üst düzey yöneticilerinden Mustafa Turan getirildi.

Devletin iç borçlanmasını yürütmekle yetkilendirilen Borçlanma Genel Müdürlüğü, devlet tahvili, Hazine bonosu ve diğer iç borçlanma senetleri çıkarma, bunların değer ve faizlerini belirleme, ihale, sürekli satış ve diğer yöntemlerle satışını yapma görevlerini yürütecek. 110 kişi alınacak! Hazine bünyesinde Borçlanma Genel Müdürlüğü oluşturuldu

Borç Yönetimi Genel Müdürü koltuğuna ise VakıfBank'ta üst düzey yönetici olarak çeşitli görevlerde  bulunan Mustafa Turan oturacak. 

Aynı zamanda VakıfBank Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkileri Başkanı olarak da  görev yapan Turan, Yatırımcı İlişkileri, Yapılandırılmış Finansman ve Dış Ticaretin Finansmanı bölümlerinden de sorumlu.

 Mustafa Turan kimdir?

2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan Mustafa Turan, kariyerine 2003 yılında VakıfBank’ta Müfettiş Yardımcısı olarak adım atmıştır. 2005-2008 yılları arasında Müfettiş olarak görev yaptıktan sonra Yatırımcı İlişkileri Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı ve Müdürlük görevlerini yerine getirmiştir. 2012 yılından bu yana VakıfBank Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkileri Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Ayrıca 2016-2019 yılları arasında Vakıf Bank International AG Viyana’da Risk Komitesi Başkanı, Denetim Komitesi Başkanvekili ve Kredi Komitesi Üyesi olarak görev yapmıştır. Türk Bankaları arasında ilk orta vadeli tahvil ihraç programının oluşturulmasında ve sermaye benzeri tahvillerin ihracında aktif bir rol almıştır.

Aynı zamanda Vakıfbank Kurumsal Yönetim Komitesi üyesidir, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde