Bolu Dağı'nda toprak kaydı: Tem sabaha kadar kapalı

Bolu Dağı'nda toprak kaydı: Tem sabaha kadar kapalı

Bolu Dağı Tüneli üzerinde meydana gelen heyelan nedeniyle kayan toprak, tünelin girişlerini kapadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "Heyelan sonrasında Bolu Dağı Tünelleri trafiğe çift yönlü kapatıldı" açıklamasını yaptı.

Bolu Dağı'nda toprak kaydı: Tem sabaha kadar kapalı
16px
24px
02.04.2022 19:01
ABONE OLgoogle

TEM yolu Bolu Dağı Tünelinin Ankara tarafında toprak kayması meydana geldi. Tünelin üzerindeki toprağın kayarak otoyola düşmesi sonucu, tünel girişinde TEM yolu trafiğe kapandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde heyelan meydana geldiğini, Ankara yönü girişindeki 60 metrelik alanın toprakla kaplandığını kaydetti.

Heyelandan Ankara yönünde 3 şeridin, İstanbul yönünde ise bir şeridin etkilendiği vurgulanan açıklamada, toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada, “Trafik, İstanbul istikametinde Abant'tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı'dan D100'e aktarılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Bolu Dağı Tünelleri’nde yolu açmak için çalışmalarına başladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı” denildi. 

Otoyolda İstanbul yönüne gitmekte olan araç sürücüleri Abant kavşağından, Ankara yönüne gidenler ise Kaynaşlı kavşağından D-100 Karayolu'na yönlendiriliyor

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde