Boğaz'da icradan satılık köşk!

Boğaz'da icradan satılık köşk!

Kadıköy Caddebostan Sahili'nde bulunan ve "Perili Köşk" olarak bilinen Ragıp Paşa Köşkü, icra yoluyla satışa çıkartıldı.

Boğaz'da icradan satılık köşk!
16px
24px
28.08.2022 12:25
ABONE OLgoogle

Kadıköy'de bulunan, ‘Perili Köşk’ adıyla da bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık 450 milyon lira muhammen bedelle 2 Eylül'de ihaleye çıkacak.

Caddebostan'da Cemil Topuzlu Caddesi'nde yer alan ‘Perili Köşk’ adıyla da bilinen Ragıp Paşa Köşkü, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in başmabeyincisi Ragıp Paşa tarafından Sirkeci Garı'nın da mimarı olan Prusyalı August Carl Friedrich Jasmund'a 1906'da yaptırıldı.

Kadıköy'ün simgeleri arasında gösterilen, yaklaşık 23 dönüm bahçe içinde bulunan ve 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Ragıp Paşa Köşkü, zemin artı 3 kat ve çatı katından oluşuyor.

Son dönem Osmanlı mimarisini yansıtan köşk, mekan tasarımları, iç ve dış süslemeleri ve tavan resimleri ile biliniyor.

450 milyon muhammen bedel belirlendi

Köşkün hisseleri ise Hakan Mehmet Çiftçi, kuzeni Hatice Ayşe Paksoy ile geçen yıl vefat Meral Edibe Çiftçi adına kayıtlı.

Mülk sahibi hakkında başlatılan icra takibi nedeniyle İstanbul Anadolu 25. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından satışına karar verilen köşkün, icra müdürlüklerince yürütülen kıymet takdir çalışmaları kapsamında, tarihi binası, köşkün sit alanı olan arazisi, müştemilatı, bahçesinde yer alan ağaç ve bitki türleri ayrı ayrı değerlendirildi.

Bu doğrultuda, 449 milyon 363 bin 491 lira 71 kuruş muhammen bedel belirlendi. Köşkün ilk satış ihalesi 2 Eylül Cuma günü saat 11.00'de İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 1 No'lu Mezat Salonu'nda yapılacak.

Tarihi köşke sahip olmak isteyenler, 1 Eylül'e kadar "esatis.uyap.gov.tr" adresinden online teklif verebilecek. Caddebostan'ın "Saray Yavrusu" ilk ihalede sahibini bulamaz ise ihale 3 Ekim'de tekrarlanacak.

Yıllardır bakımsız bir halde bırakıldığı için eski ihtişamını kaybeden köşkün sahibi konumundaki Çiftçiler uzun süredir mali sıkıntılarla gündemde.

Köşk ünlü holdinge ait

Türkiye’de ilk kamyon fabrikasını kuran Çiftçiler Holding, birinci kuşaktan isimlerin vefatı ile sancılı bir sürece girdi.

Holding uzun süredir mirasçılar arasındaki davalarla da gündemde.

Aileye ait Çiftçi Towers'da bulunan ve değer 4.3 milyar lira olarak hesaplanan 437 lüks dairenin icradan satış süreci ise devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde