Bodrum için acil havadan müdahale çağrısı!

Bodrum için acil havadan müdahale çağrısı!

Türkiye'nin dört bir yanında çıkan yangınlarla mücadele devam ediyor. Bodrum ve Milas'ın çeşitli bölgelerinde şiddetini artıran yangınlar Çökertme ve Mazı'da felaketi yaşatıyor.

Bodrum için acil havadan müdahale çağrısı!
16px
24px
02.08.2021 15:29
ABONE OLgoogle

Bölgedeki vatandaşlarında mahalle ve köylerden tahliye edilmeye çalışılırken, ekiplerin de yangınlara müdahalesi devam ediyor.

"RÜZGAR ÇOK ŞİDDETLİ OLDUĞU İÇİN YANGIN DAHA DA GÜÇLENİYOR"

Bölgedeki son duruma ilişkin bilgiler veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Şu anda çok şiddetli bir rüzgarla karşı karşıyayız. Biraz önce Çökertme'nin içine kadar girme imkanım oldu. Yangın bastırdığı için geri döndük. Rüzgar çok şiddetli olduğu için yangın daha da güçleniyor" ifadelerini kullandı.

"ÇÖKERTME CAYIR CAYIR YANIYOR"

Orman ekipleri, itfaiye erleri ve yurttaşların yangına karşı mücadelesinin sürdüğünü aktaran Tokat, "Şu anda Çökertme cayır cayır yanıyor. Çok kötü bir tablo var şu an" diye konuştu. Mahalle ve köylerdeki evlerini terk etmemek isteyen yurttaşlar olduğunu aktaran Tokat, bu yurttaşları ikna etmeye çalıştıklarını da aktardı.

"UÇAKLAR DEVREYE SOKULMADIĞI SÜRECE İŞ BURADA ZOR"

"Yiyecek ve içecek noktasında bariz bir ihtiyacımız yok ama daha fazla söndürme aracına, suya ihtiyacımız var. Hava müdahalesi sabah olunca yapılabilir. Etkin bir hava müdahalesinin olması gerekiyor. Şimdiye kadarkiler çok yetersiz. Şu anda tam karşımda çok parlayan alevleri görüyorum. Rüzgarın şiddetiyle artıyor" diyen Başkan Tokat, Yeniköy Termik Santrali'ne yakın bir noktada olduklarını ifade etti. Tokat, "Ancak rüzgar termik santralin ters yönünde esiyor. Biraz olsun tehlikeyi bertaraf etmemizi sağlayabilir. Uçaklar devreye sokulmadığı sürece iş burada zor" şeklinde konuştu.

ÇAĞDAŞ HOLDİNG, 270 BETON MİKSERİYLE YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Çağdaş Holding, Tema Vakfı’na 1 milyon TL fidan bağışı yaptı. Bitci Teknoloji’ye üye olan bir bir kişi için de bir fidan dikme kararı alan Çağdaş Holding, halihazırda 1 özel itfaiye aracı, 270 beton miskeriyle Bodrum’da yangın söndürme çalışmalarına da aktif katılıyor. Ancak rüzgarın etkisiyle bir türlü kontrol altına alınamayan yangına havadan destek çağrısı yapılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde