Bodrum'daki 80 milyonluk kar payı vurgununda Süperstar Alev tutuklandı!

Bodrum'daki 80 milyonluk kar payı vurgununda Süperstar Alev tutuklandı!

Turizmin gözde kenti Bodrum’da iddiaya göre, bir firmanın kâr payı vaadiyle 80 milyonluk vurgun yaptığı olayda yeni gelişme yaşandı. Gözaltına alınan şüphelilerden firma yetkilisi 'Süperstar' lakaplı Alev Y. tutuklandı. 2 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bodrum'daki 80 milyonluk kar payı vurgununda Süperstar Alev tutuklandı!
16px
24px
26.04.2022 01:38
ABONE OLgoogle

Turizmin gözde kenti Bodrum'da iddiaya göre, bir firmanın kâr payı vaadiyle yaklaşık 800 kişiden 80 milyonluk vurgun yaptığı olayda yeni gelişme yaşandı. Bodrum'da, zenginlere emlak kiralama ve inşaat işleri yaptığını öne süren Ribella Turizm firması, yaklaşık 800 kişiden para toplayıp kardan pay vermeyi taahhüt etti.

Vatandaşlardan, 20 bin ile 600 bin TL para topladığı iddia edilen firma, bir süre düzenli ödeme yaptı. Vatandaşlardan para toplamaya devam eden firma, bir süre sonra ödeme yapmamaya başladı.

Sabah'ın haberine göre aylardır ödeme yapılmayan, yatırdıkları parayı da alamayan vatandaşlar, soluğu savcılıkta aldı. 80 Milyon TL'lik vurgun! 'Süperstar' Alev'in develerine el koyuldu, banka hesapları bloke edildi

Mağdurlar, firma yetkilileri hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu olayın geniş bir suç örgütü organizasyonu olabileceğini ve binlerce mağdurun ortaya çıkabileceğini tahmin ederek soruşturmayı derinleştirip, genişletti.

Birçok mağduru dinleyen savcılık, olayın geniş çaplı araştırılması için polise talimat verdi. Savcılık, her geçen gün artan mağdurları dinledi. Vurgunun boyutunun ve mağdurların giderek artacağını ifade edildi.

BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bodrum KOM Grup Amirliği olarak yapılan çalışmalar kapsamında şüpheliler, A. Y., S. Y., M. Y., G. G. ve C.G, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında yakalanarak gözaltına alındı.

Firmanın sahibi 'Süperstar' lakaplı Alev Y.'nin banka hesapları bloke edildi, 2 milyon liraya satın aldığı 3 devesine de el koyuldu.

Savcılık sorgusunun ardından firma yetkilisi Alev Y.'nin babası S.Y. ile annesi M.Y. serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden firma yetkilisi A.Y. tutuklandı. 2 şüpheli serbest bırakıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde