Bodrum'da yangın dev otele sıçradı! Tahliye başladı

Bodrum'da yangın dev otele sıçradı! Tahliye başladı

Türkiye’nin dört bir yanında peş peşe yangın haberleri geliyor... Kütahya'nın Emet, Muğla'nın Bodrum, Aydın'ın Didim ve Antalya'nın Alanya ilçelerinde de orman yangınları çıktı. Ekipler bölgeye sevk edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Bodrum'da yangın dev otele sıçradı! Tahliye başladı
16px
24px
29.07.2021 13:19
ABONE OLgoogle

Dün Antalya, Osmaniye, Mersin ve Adana derken bugün de Türkiye’nin birçok kentinde orman yangını çıktı.

BODRUM'DA TİTANİC BOŞALTILIYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki Kuyucak Mevkii'ndeki asırlık çam açlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 14:45 sıralarında başlayan orman yangınının şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdüğü belirtildi.

Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken, alevler Titanic adlı otele de sıçradı. Müşteriler olası bir tehlikeye karşı otellerden teknelerle denizden tahliye edildi.

Bodrum’da yangının sıçradığı Titanic Otel daha önce yanan bir ormanlık arazi üzerine inşa edilmişti.

Bodrum’daki yangından alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor. Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi.

DİDİM'DE DE ORMAN YANGINI

Aydın’ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangın bölgedeki sitelere kadar yaklaştı… Bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Kütahya’nın Emet ilçesinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

ALANYA VE GÜNDOĞMUŞ’TA YANGIN

Antalya’nın Alanya ilçesi Konaklı bölgesi Yeniköy Mahallesi’nde de ormanlık alanda yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Yerleşim yerlerine yakın noktada olan yangına havadan ve karadan müdahaleye başlandı.

Alanya ve Manavgat’ın kuzey komşusu olan Gündoğmuş ilçesinde de orman yangını başladı. Ortakonuş Mahallesi’nde başlayan orman yangınına orman ve itfaiye ekipleri müdahale için yönlendirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde