Bloomberg en kötü merkez bankacılara örnek gösterdi: Durumu içler acısı

Bloomberg en kötü merkez bankacılara örnek gösterdi: Durumu içler acısı

Bloomberg, “Türkiye hariç, ECB kadar içler acısı bir merkez bankası düşünemiyorum. Türkiye Merkez Bankası Başkanı en azından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında kalma bahanesine sahip. Erdoğan’ın ekonomiye katkıları da Vladimir Putin’in uluslararası diplomasiye yaptığı katkılarla eşit”

Bloomberg en kötü merkez bankacılara örnek gösterdi: Durumu içler acısı
16px
24px
14.06.2022 11:59
ABONE OLgoogle

İngiliz haber ajansı Bloomberg’de dün yayınlanan, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) artık enflasyonu hedefleyen bir kurum olmadığını vurgulayan bir makalede Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da kurban oldu.

Richard Cookson tarafından kaleme alınan makalede Kavcıoğlu, dünyadaki en kötü merkez bankacılara örnek gösterildi.

ECB Başkanı Christine Lagarde’ın eleştirildiği makalede, "Türkiye hariç, ECB kadar içler acısı bir merkez bankası düşünemiyorum.

Türkiye Merkez Bankası Başkanı, en azından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında kalma bahanesine sahip” ifadelerine yer verildi. Makalede şöyle denildi:

Merkez bankaları son birkaç yılda kendilerini enflasyonu düşük tutma hedefiyle korumaya aldılar. Çoğu ülke bu işte olağanüstü şekilde başarısız oldu. Çünkü gelişmiş ülkelerin çoğunda enflasyon tarihin en yüksek seviyelerine ulaştı. Ancak Türkiye hariç, ECB kadar içler acısı bir merkez bankası düşünemiyorum. En azından Türkiye Merkez Bankası Başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında kalma bahanesine sahip. Erdoğan’ın ekonomiye katkıları da Vladimir Putin’in uluslararası diplomasiye yaptığı katkılarla eşit.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde