Bloomberg’den drone iddiası: Türkiye Rusya’ya başvurdu ama başarılı olamadı

Bloomberg’den drone iddiası: Türkiye Rusya’ya başvurdu ama başarılı olamadı

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, son dönemde Ankara'nın ağırlık verdiği savunma sanayi hamlelerini değerlendirdiği kapsamlı bir dosya hazırladı. Haberde, Türkiye'nin Rusya ve Pakistan'a ortaklık için talepte bulunduğunu ama başarılı bir sonuç elde edemediği belirtildi.

Bloomberg’den drone iddiası: Türkiye Rusya’ya başvurdu ama başarılı olamadı
16px
24px
05.04.2021 12:23
ABONE OLgoogle

Bloomberg’in internet sitesinde bu sabah yayınlanan haberde, “Eskiden dost olan batılı ülkeler Suriye’deki savaş, insan hakları ve mülteci konusu gibi sorunlar sebebiyle Türkiye ile ilişkilerini geri plana attılar. Türk liderler giderek geleneksel müttefiklerinin artık ülkenin arkasında olmadığını söylemeye devam etti. Türkiye’nin Rusya ve Pakistan gibi ülkelerle ortaklık kurma çabaları, ABD’nin yaptırım tehditlerine rağmen devam ediyor ve bu durum Türkiye piyasasını etkileyerek 2018’deki gibi döviz krizine sebep oluyor” yorumu yapıldı.

Makalede, Türkiye’nin Rusya ve Pakistan ile görüştüğü fakat bu görüşmelerden bir sonuç çıkmadığı belirtildi.

“GÖRÜŞMELERDE BAŞARI SAĞLANAMADI”

Öte yandan makalede Türkiye’nin silahlı drone (SİHA) üretiminde hız kazanmak ve yeni teknolojiler elde etmek için Rusya ve Pakistan’la yakın temasta olduğu fakat bu görüşmelerden de bir sonuç alınamadığı belirtildi.

Makalede, “Konuyla ilgili bilgisi olan kişiler, Türkiye Moskova’dan Su-35 satın almak istediğini ve bunun sebebinin de Türkiye’deki mühendislerin Türk yapımı havacılık elektronik sistemini yerleştirmek istemesi olduğunu söyledi. Bu kişiler ayrıca Türkiye’nin Pakistan’la ortak olarak savaş uçağı ve füze üretmek istediğini de aktardı. Konuyla ilgisi olan kişiler bu iş birliğinin Ankara’ya Çin’in gelişmiş savaş teknolojilerine erişim hakkı sağlayabileceğini söylüyor. Bu yetkililer her iki görüşmede de başarı sağlanamadığını söyledi” ifadesi yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde