Bloomberg'den analiz: Yeni MB Başkanı, Erdoğan gibi düşünüyor

Bloomberg'den analiz: Yeni MB Başkanı, Erdoğan gibi düşünüyor

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg, Erdoğan'ın düşük faiz savunucusu bir ismi TCMB Başkanı olarak atadığına işaret etti.

Bloomberg'den analiz: Yeni MB Başkanı, Erdoğan gibi düşünüyor
16px
24px
20.03.2021 13:16
ABONE OLgoogle

Beklentilerin üzerinde gelen faiz artışından iki gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Naci Ağbal'ı görevden aldığına dikkat çeken Bloomberg, Erdoğan'ın enflasyonun nedeni olarak yüksek faize işaret eden alışılmadık teorisini hatırlattı.

Yeni atanan başkan Şahap Kavcıoğlu'nun hükümet yanlısı gazete Yeni Şafak'ta köşe yazarı olduğunu hatırlatan Bloomberg, söz konusu gazetenin cuma günü manşetten son faiz kararını hedef alarak Ağbal'ın 83 milyon insana kulağını tıkadığını ve ekonomik büyümenin zararına ancak Londra merkezli sıcak para sahiplerinin yararına adım attığını yazdığını hatırlattı. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal da görevden alındı, yerine Şahap Kavcıoğlu atandı

Bloomberg ayrıca, Kavcıoğlu'nun 9 Şubat tarihli yazısında, “Diğer ülkeler negatif faize sahipken Türkiye'de istikrarı yüksek faizde arayan köşe yazarları, bankacılar ve iş dünyası örgütlerini görmek üzücü” ifadelerini kullandığını ve Erdoğan gibi yüksek faizin enflasyona neden olacağı tezini savunduğunu aktardı.

Yeni Şafak'tan sert 'Merkez Bankası' manşeti: Bu operasyonu kimin adına çektiniz

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde