Bloomberg'de bu hafta: Ferit Şahenk

Bloomberg'de bu hafta: Ferit Şahenk

Doğuş Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Ferit Şahenk, başarılı iş hayatının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine milyar dolar ayıran bir hayırsever ve sıkı bir Fenerbahçe taraftarı.

Bloomberg'de bu hafta: Ferit Şahenk
16px
24px
02.04.2023 23:10
ABONE OLgoogle

O Türk iş dünyasında tarzı ile fark yaratan bir isim.

İsviçre’deki lise eğitimi ile Avrupalı, ABD’de Harward’daki üniversite eğitimi ile dünyalı.

Niğde’den gelen aile geçmişi, Ankara ve İstanbul’da geçen ilk çocukluk, gençlik günleri yılları ile bu toprakların evladı.

Harward’daki eğitimi sırasında tanıştığı ve 1989’da hayatını birleştirdiği eşi Diana Şahenk ile 34 yıllık evliliğinden  Defne isimli bir kız çocuğu oldu.

Çocukluğundan beri sarı lacivert renkler tutkusu. Kimi zaman basket, kimi zaman futbol maçında tribünde bizden biri.

En zengin 100 Türk listesinde. Paranın yarattığı değerlerden biri de onun için insanlığa yardım eli uzatmak.

Tarihe ve kültüre olan ilgisi de büyük. Kültür hazinesi Göbeklitepe’nin ortaya çıkması için yaptıkları ise halen hafızalarda.

Bu hafta Blommberg HT de yayınlanan HT Kulüp’te Ferit Şahenk’in hayatının bilinmeyenleri yer aldı.

İşte iş insanı Ferit Şahenk’in hayatında kesitler :

Harvard Üniversitesi’nin Owner President yönetici programını bitiren Şahenk, ilk kez 1988 yılında Manufacturers Hanover’daki stajında kendini gösterdi.

Stajından sonra yurda dönen Şahenk, aile şirketinde iş hayatına atandı, 1991 yılında Garanti Menkul Kıymetler Şirketi’ni kurdu.

1990-1997 yılları arasında Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu başkanlığı yapan Şahenk, 2001 yılında vefat eden babası Ayhan Şahenk’in yerine Doğuş Holding’in başına geldi.

TRANSFER SÜRECİNE DAMGA VURDU

Koyu Fenerbahçeli olmasının yanı sıra gönül verdiği renkleri maddi anlamda da destekledi. Bir zamanların Süper Lig’e damga vuran Fenerbahçeli futbolcu Musa Sow’un, Fenerbahçe’ye gelmesinde büyük rol oynadı.

Fenerbahçe kongre üyesi olsa da bu zamana kadar ne bir Fenerbahçe yönetiminde yer aldı ne de kulüp için başkanlığa aday oldu.

FRANSA'DAN ONUR NİŞANI ALDI

 Enerjiden medyaya, otomotivden yeme-içme sektörüne kadar sayılı sektörde yatırımları olan Şahenk, 2017 yılında Fransa tarafından “Onur Nişanı” ile ödüllendirildi.

Şahenk, büyük yatırımcı olduğu gibi büyük bir hayırsever aynı zamanda. 9 milyar dolarlık yapılan yatırımın 400 milyon doları sosyal sorumluluk işlerinde harcandı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE İMZA ATTI

Eğitim, sağlık, çevre, spor, sanat, çocukların gelişimi ile yakından ilgilenen Şahenk, milyar dolarlarını bu alanlara aktardı.

Çocuklar için “oyunda kal”, gençler için “bugün günlerden yarın”, Genç yetenekler programı için “sanata bir yer” gibi projeler sadece bazıları.

Denize olan sevdası da çocukluktan mı bilinmiyor. Tatillerini eşi Diana Şahenk ile günler süren mavi turda geçiriyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde