Bitez Koyu'nun SİT statüsü değiştirildi

Bitez Koyu'nun SİT statüsü değiştirildi

AKP'nin yeni hedefi Bitez Koyu ve çevresi oldu. Bir kısmı 1. Derece Doğal Sit Alanı, 50 dönümlük bölümü eşsiz Akvaryum Koyu'na komşu arazilerin koruma statüsü düşürüldü.

Bitez Koyu'nun SİT statüsü değiştirildi
16px
24px
28.09.2022 12:29
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en gözde koylarından birinde daha doğal sit koruma statüsü düşürülerek yapılaşmanın önü açıldı. Muğla Bodrum Bitez Koyu ve Eskiçeşme çevresinde tüm kıyı şeridi “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı (SKKKA)” ilan edildi.

Sözcü'nün haberine göre, koyun doğu tarafında, yat limanının sırtında bulunan 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescilli denize sıfır yaklaşık 20 dönümlük arazinin statüsü SKKKA ilan edildi.

Aynı kararla, yarımadanın diğer kıyısında bulunan Akvaryum koyuna komşu Asırlık mevkiindeki denize sıfır 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescilli yaklaşık 50 dönüm arazinin statüsü de SKKKA’ya düşürüldü.

Karar açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kararında şu ifadelere yer verildi:

“Muğla ili, bodrum ilçesinde yer alan, Eskiçeşme-Bitez Mahalleleri ve Çevresi (5.Etap) Doğal Sit Alanı, aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamının 8 Eylül 2022 tarih E. 4517852 Olur’u ile “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir. Alana ait koordinat ve parsel bilgileri www.says.csb.gov.tr adresinde mevcuttur.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde