Bitcoin’den sert yükseliş! 1 günde 3 bin dolar fırladı…

Bitcoin’den sert yükseliş! 1 günde 3 bin dolar fırladı…

Son yıllarda ciddi düşüşlerle haberlere konu olan Bitcoin'de önemli bir yükseliş yaşandı. Bitcoin sadece 1 günde neredeyse 3,000 dolar arttı...

Bitcoin’den sert yükseliş! 1 günde 3 bin dolar fırladı…
16px
24px
27.10.2019 08:31
ABONE OLgoogle

Bitcoin’de yaşanan ciddi yükseliş Bitoin tarihinde 4. büyük artışı gösteriyor. Bu hareket, 10 Mayıs 2011'den bu yana ise en büyük yükselişti. Bitcoin an itibariyle $9.189,09 oldu.

BITCOIN NEDİR?

Avustralyalı iş adamı Craig Wright, sanal parayı bulan kişi olduğunu ve uzun süredir Nakamoto lakabını kullandığını duyurdu.

Bitcoin’in önde gelen kullanıcıları ve sanal parayı geliştiren yazılımcılar da Craig Wright’ın Bitcoin’i bulan kişi olduğunu teyit ediyor.

BBC’nin haberine göre Craig Wright kimliğini açıklarken, Bitcoin’in yaratıcısına ait olduğu bilinen Bitcoinlere dair teknik verileri de paylaştı ve böylece sanal paranın yaratıcısı olduğunu da kanıtlamış oldu.

Kimliğini BBC, Economist ve GQ yayın kuruluşlarına eş zamanlı olarak açıklayan Wright, BBC’ye tarihte gerçekleşen ilk Bitcoin para transferine dair dijital belgeleri de gösterdi. Craig Wright, kimliğini açıklayarak Bitcoin’in mucidinin kim olduğu tartışmalarına bir son vermek istediğini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde