Bitcoin’deki yükseliş ekran kartı satışlarını uçurdu

Bitcoin’deki yükseliş ekran kartı satışlarını uçurdu

2020 sonunda Bitcoin piyasasında yaşanan artış süreci ekran kartı satışlarına da yansıdı. Dijital para madenciliğine soyunanların sayısı arttıkça ekran kartı satışları coştu

Bitcoin’deki yükseliş ekran kartı satışlarını uçurdu
16px
24px
15.01.2021 08:16
ABONE OLgoogle

KRIPTO para birimlerinin en yüksek hacimlisi olan Bitcoin'de yaşanan yükseliş ekran kartı satışlarını da uçurdu. İncehesap.com verileri, Eylül - Aralık 2020 döneminde satılan ekran kartı sayısında, bir önceki yılın aynı dönemine oranla 3 kata yakın bir artış yaşandığını gösteriyor.

Herhangi bir merkez bankası ve resmi kuruluş ile ilişiği olmayan elektronik para birimi olan Bitcoin, yatırım aracı olarak kullanılmaya devam ediyor. İşlemleri güvence altına almak için şifreleme mantığıyla çalışan dijital bir varlık olan kripto paralar son dönemde daha da çok tercih edilmeye başlandı.

HIZLA TÜKENİYOR

Dijital dünya içerisinde belirli protokollere bağlı olarak hareket eden programları kullanıcıların bilgisayarlarında çalıştırmalarını ifade eden dijital para madenciliğinin olmazsa olmazlarının başında ekran kartları geliyor.

Ekran kartı performansının büyük bir önem taşıdığı veri madenciliğinin öne çıktığı bu dönemde yüksek performansa sahip olan kartlar hızlı bir şekilde tükeniyor. Veriler, ekran kartı satışlarının eylülde 2.9, ekimde, 2.6, kasımda 2.8 ve aralıkta 3 kat arttığını ortaya koyuyor.

3 KAT ARTIŞ OLDU

Gaming hazır sistemlerden profesyonel oyuncu ekipmanlarına kadar çok geniş bir yelpazede binlerce teknoloji ürününü müşterilerine sunan İncehesap.com tarafından açıklanan veriler, Eylül - Aralık 2020 dönemini, Eylül - Aralık 2019 ile kıyasladığımızda, ekran kartı sayfalarını ziyaret eden kullanıcıların sayısının 3.1 kat arttığını gösteriyor. İ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde