Bitcoin’de 11 yıl sonra bir ilk

Bitcoin’de 11 yıl sonra bir ilk

ABD borsalarında son günlerdeki toparlanmaya rağmen kripto paralardaki düşüş devam ederken, Bitcoin'de Ağustos 2011 sonrasında bir ilk yaşandı.

Bitcoin’de 11 yıl sonra bir ilk
16px
24px
28.05.2022 14:48
ABONE OLgoogle

Kripto para birimlerinde ve dijital varlıklarda düşüş devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, sekiz hafta üst üste değer kaybederek Ağustos 2011 sonrasında bir ilke imza attı.

Cuma günü yüzde 2,4'lük değer kaybıyla 28 bin 700 dolara kadar gerileyen Bitcoin bugün de benzer seviyelerde hareket ediyor.

Dün yüzde 5'e yakın değer kaybeden iki numaralı kripto para Ether de bugün 1750 dolar civarında bulunuyor.

MAYISTA KAYIP 500 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Mayıs ayında kripto piyasasında toplam değer kaybı yaklaşık 500 milyar dolara ulaşırken, oransal olarak kayıp yüzde 29'u buldu.

Bloomberg, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal sıkılaşma adımlarının ve Luna ile TerraUSD gibi sabit coinlerdeki çöküşün devam eden etkilerine işaret etti.

ABD BORSALARIYLA KORELASYON BOZULDU MU?

Öte yandan, son iki günde bir diğer riskli varlık sınıfı hisse senedi piyasalarında yükseliş görülürken dijital varlıklarda düşüşün sürmesi, ikili arasında son dönemde görülen korelasyonun da bozulmakta olduğu endişelerine neden oldu.

City Index kıdemli piyasa analisti Fiona Cincotta da ABD'de son günlerde teknoloji hisselerinde yeniden yukarı yönlü hareket görülürken dijital varlıklarda düşüşün sürdüğüne, Nasdaq borsası düştüğünde ise dijital varlıkların düşmeye devam edeceğinden edişe edildiğine işaret etti.

BITCOIN’DE KRİTİK SEVİYELER NELER?

Cincotta, Bitcoin'de 28 bin doların altında bir hareketin düşüş eğilimini sürdürmek ve yılın en düşük seviyesi olan 25 bin 425 doları test etmek için önemli olacağını söyledi.

Bunun ötesinde, bir sonraki psikolojik seviyenin 20 bin dolar olacağını söyleyen Cincotta, alıcıların yukarı yönlü bir kırılma ve fiyatta herhangi bir toparlanma şansı için 31 bin 500 dolar üzerinde bir hareket arayacaklarını da sözlerine ekledi.

ABD merkezli varlık yönetim şirketi Miller Tabak piyasa stratejisti Matt Maley, yatırımcıların kripto paralarda tekrar kaybetmek istemediğini ve diğer alanlara baktıklarını belirtti.

Bir diğer açıdan bakıldığında Bitcoin’in yatay hareket ediyor olmasının da iyi bir şey olduğunu söyleyen Maley, “Ne kadar uzun süre istikrarlı olursa, bir miktar yukarı yönlü ivme kazanma olasılığı o kadar yüksek olacaktır. Güven, kripto para birimleri gibi yeni varlıkların çok önemli bir parçası” dedi.

KRİPTO PASTASINDA BITCOIN’İN PAYI YÜZDE 44

Terra'nın çöküşü altcoinleri Bitcoin'den daha olumsuz etkilerken, Bitcoin'in kripto piyasasının toplam değerindeki payı yüzde 44 ile Ekim 2021 sonrasındaki dönemin zirvesine yükseldi.

Diğer kripto paralardaki düşüş daha fazla olsa da Bitcoin, Kasım 2021'de gördüğü 68 bin 800 dolarlık zirveye göre yaklaşık yüzde 60 değer kaybetmiş durumda bulunuyor.

Bitcoin, son 20, 50 ve 200 günlük ortalamalarının da altında seviyelerde bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde