Bitcoin'cileri tedirgin eden iki ucu keskin kılıç

Bitcoin'cileri tedirgin eden iki ucu keskin kılıç

Bitcoin'in rekorlara yelken açmasına yol açan dünyanın en büyük borsa işletmecisinin kararı yatırımcılar için beklenmedik sonuçlar da getirebilir.

Bitcoin'cileri tedirgin eden iki ucu keskin kılıç
16px
24px
27.11.2017 16:14
ABONE OLgoogle

Kripto para Bitcoin'in rekor üzerine rekor kırması ve 10 bin dolara yol alması yatırımcıların ilgisinin artmasına neden oldu.

Bitcoin alım satımı yapılan ABD'li en büyük borsalardan biri olan Coinbase'de açılan hesap sayısı 13,1 milyon adete ulaştı. Kasım ayında bu rakamın 5 milyona yakın olduğu düşünülürse yatırımcı ilgisinin ne kadar hızlı arttığı da görülecektir. 

Bitcoin'in değerini artıran son dönemdeki en önemli gelişmelerden birisi dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME'nin Bitcoin vadelilerini piyasaya sunmayı planladıklarına yönelik açıklaması oldu.

CME'nin bu kararı Bitcoin'in ana akım finans sektörü tarafından kabul edilmeye başlandığı yönünde bir işaret olarak değerlendirildi. CME'nin 30 Ekim'deki açıklamasından bu yana Bitcoin tam yüzde 58 değer kazandı.

Fakat Bloomberg stratejisti Mark Cudmore CME'nin bu kararının Bitcoin'de yeni zirveler umut eden yatırımcılar açısından dikkat edilmesi gereken bir karar olduğu yorumunu yaptı. Cudmore, vadelilerin piyasaya girmesiyle Bitcoin'in kısa pozisyonlara duyarlı olacağını belirtti. Cudmore, bu durumun Bitcoin için sonun başlangıcına işaret edebileceğini söyledi. 

Bitcoin, Bloomberg verilerine göre TSİ 11:50 itibariyle 9 bin 747 dolarla rekor seviyeye yükseldi.  
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde