Bitci'den Metaverse projelerine 30 Milyon TL yatırım

Bitci'den Metaverse projelerine 30 Milyon TL yatırım

Bitci Holding, dijital dünyanın yeni yaşam alanı Metaverse’e yönelik üç projeye 30 milyon TL’lik yatırım yaptı. Yatırım tutarını 100 milyon TL’ye çıkaracak olan Bitci Holding, 17 ayrı projeyi de yakından izliyor. 

Bitci'den Metaverse projelerine 30 Milyon TL yatırım
16px
24px
31.10.2022 13:10
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin ilk blok zinciri ağını geliştiren ve inşaattan enerjiye, turizmden perakendeye kadar geniş bir yelpazede şirketler için blockchain temelli kullanıcı dostu çözümler üreten Bitci Holding, bünyesindeki yeni şirketi Bitci Ventures’la dijital dünyanın yeni yaşam alanı Metaverse’e yönelik yatırım atağı başlattı.

Yatırımlar 100 milyon TL’ye ulaşacak

İlk etapta VRMars, Metagalactica ve YacthingVerse’ten oluşan üç projeye 30 milyon TL’lik yatırım yapan ve 17 ayrı projeyi de yakından takip ederek görüşmeler sürdüren Bitci Ventures, gelecek vadeden Metaverse projelerini desteklemeye devam ederek, toplam yatırım miktarını 100 milyon TL’ye çıkaracak.

Gerçek hayat dijitale taşınıyor

Bitci Ventures’in yatırım yaptığı üç proje arasında bulunan VRMARS, gerçek hayat simülasyonu ile kullanıcıların Mars’ta koloni kurarken aktif gelir elde etmelerini sağlayan bir Web3.0 eğlence platformu. VRMARS Kızıl Gezegen’de inşa edilen ve Mars yüzeyindeki yaşamın fütüristik bir temsilini içeren ilk Metaverse projesi olarak öne çıkıyor.

Yatırım alan bir diğer proje olan Meta Galactica ise şirketleri Metaverse üzerine taşıyarak, şirketlerin hizmet, servis ve ürünlerini tanıtmaları, kullanıma ve satışa sunmalarını hedefliyor. Böylelikle şirketlerin web üzerinde sunduğu hizmet ve ürünler, oluşturulacak yeni ara yüz sayesinde Metaverse’te kullanıcılarla buluşacak. Uzun dönemde 21 bin gezegenden oluşan bir sanal bir galaksi olan Meta Galactica’da kullanıcılar, kendi gezegenlerine de sahip olabilecek ve bunları özelleştirebilecek.

Metaverse’te global yat fuarı

Bitci Ventures’in yatırım yaptığı üçüncü proje olan YacthingVerse ise; meta veri tabanındaki yatçılıkla ilgili tüm paydaşları ve markaları Metaverse üzerinde buluşturmayı hedefliyor. YacthingVerse’te, yatların ve yatçılık ürünlerinin yer aldığı global yat fuarları düzenlenecek. Böylelikle yat severler, dünyanın farklı lokasyonlarında düzenlenen yatçılık fuarlarının her birine tek tek ve fiziki olarak katılma zahmetinden kurtularak, yatçılıkla ilgili aradıkları her şeyi YacthingVerse’teki global yat fuarında bulabilecekler. YacthingVerse ayrıca Marine Mall mağazaları, özelleştirilebilir araziler, YachtGAME (MMO) alanı, NFT galerisi, tekne gösterisi, YachtADS reklam alanı, gece kulübü, spor salonu, etkinlik alanları, VRinar, toplantı odaları ve eğitim alanlarını içeriyor.

Yatırımcılar için yeni bir ekosistem

Tamamı gerçek yaşam simülasyonlarından oluşan eğlence-oyun temalı ve ‘oyna-kazan’ prensibine dayalı üç projenin de temel değişim araçlarını NFT’ler ve token’lar oluşturuyor. Bitci Ventures’ın yatırım yaptığı projeler; Metaverse’in temel değişim birimleri token’lar ve NFT’ler aracılığıyla, milyonlarca kripto para yatırımcısı ile Metaverse projeleri arasında kazanca dönüşen bir dijital ekosistem fırsatı sunuyor.

“Proje geliştiricilerini desteklemeye hazırız”

Yeni yatırımlarla blockchain temelli Metaverse projelerini desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Bitci Holding CEO’su Onur Altan Tan, “Metaverse projelerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda pek çok proje geliştiricisi ile görüşmelerimiz sürüyor. Yatırım yaptığımız projeleri ekiplerimizle de teknik olarak destekleyerek dünyada ses getirecek projelere imza atmaya devam edeceğiz. Metaverse projeleri geliştiren ve kendilerine Bitci Ventures gibi güçlü bir destek arayan tüm proje geliştiricileriyle görüşmeye ve onları da desteklemeye hazırız. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde ulusal ve uluslararası nitelikteki proje ve iş birliklerimizle farklı şirket ve kuruluşlara Blockchain ve Metaverse platformlarımızda ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.” dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde