Bira markası Bud'a "LGBT" boykotu... Hisseleri düşüyor

Bira markası Bud'a "LGBT" boykotu... Hisseleri düşüyor

Dünya'da en çok tercih edilen biri markalarından biri olan Budweiser, transseksüel bir aktivist olan Dylan Mulvaney ile gerçekleştirdiği bir kampanya sonucu LGBTQ örgütlerinin hedefi haline geldi. Boykota uğrayan markanın hisseleri kısa sürede hızla düştü

Bira markası Bud'a "LGBT" boykotu... Hisseleri düşüyor
16px
24px
26.05.2023 22:13
ABONE OLgoogle

LGBTQ topluluğunu temsil eden ve “Pride parade” olarak bilinen “Onur Yürüyüşü” her yıl Haziran ayının sonlarında dünya genelinde kutlanıyor. Öte yandan dünya üzerindeki çeşitli firma ve şirketler de satışa sunduğu ürünlere söz konusu haftayı destekleyen sembol ve simgeler ekliyor. Bununla birlikte dünyaca ünlü bira markası Budweiser ile ABD’li perakende şirketi Target’ın söz konusu hafta ile ilgili pazarlama hataları sonucunda iki şirket toplamda 28 milyar dolarlık hisse kaybı yaşadı.

Budweiser, transseksüel bir aktivist olan Dylan Mulvaney ile yakın zamanda gerçekleştirdiği bir kampanya nedeniyle yoğun tepkiyle karşılaştı. Ülke çapında bira markası Bud’a yönelik boykotlar bira şirketi Anheuser-Busch’a yaklaşık 19 milyar dolara mal oldu.

Yıllardır “Onur Yürüyüşü”nü destekleyen Target ise, bu yıl erkekler için “kadın tarzı” mayolar içeren ürünler sundu. Sunulan ürünler arasında “Birden fazla vücut tipine ve cinsiyet” ifadeleri insanların tepkisini çekti. Söz konusu ifade kısa sürede sosyal medyada duyulduktan sonra Target, mağazalarında ürün değişikliklerine gitmek ve tepki çeken ürünleri satıştan kaldırmak zorunda kaldı.

Öte yandan her iki şirketinde hisse değerleri düşmeye devam ediyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde