Bir kripto şirketi daha iflas etti! 10 Milyar Dolar uçtu

Bir kripto şirketi daha iflas etti! 10 Milyar Dolar uçtu

Şirketin 100 binden fazla alacaklısı olduğu bildirildi

Bir kripto şirketi daha iflas etti! 10 Milyar Dolar uçtu
16px
24px
20.01.2023 12:27
ABONE OLgoogle

Kripto kredi şirketi Genesis, FTX'in iflası ve Fed'in parasal sıkılaştırmasıyla krize giren kripto endüstrisinde çöken bir diğer büyük oyuncu oldu. Şirket, iflas başvurusunda bulundu. 

Investing'de yer alan habere göre Genesis, FTX’in iflası sonrası şirketle olan ticari ilişkilerinden dolayı yaklaşık iki ay önce likidite sıkıntısına girdiğini beyan ettikten sonra kredi departmanıyla ilgili tüm ödemeleri askıya aldığını duyurdu.

Ardından krizi aşmak için fon arayışına giren şirket, bu girişiminde başarısız olunca iflasını açıklamak zorunda kaldı.

Yapılan bildirime göre şirketin 10 milyar dolar civarında bir yükümlülüğü olduğu söyleniyor.

100 binden fazla alacaklı

Yapılan açıklamada Genesis, müşterileri için en uygun sonucu elde etmek adına en doğru kararın iflas koruması için başvurmak olduğu dile getirirken Manhattan Federal Mahkemesine Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulundu. 

İflas başvurusunda görüldü üzere Genesis, 100 binden fazla alacaklısı olduğunu ve 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında varlık ve yükümlüklükleri olduğunu beyan etti. Şirket yetkilileri, teniden yapılandırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 150 milyon dolarlık bir nakite sahip olduklarını aktardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde