Bir ihaleden daha ‘Banker Kasım’ çıktı

Bir ihaleden daha ‘Banker Kasım’ çıktı

AKP’li Gerze Belediyesi, Tarihi Zeytinlik Parkı’nı millet bahçesine dönüştürmek için bir ihale düzenledi. İhaleyi, “Banker Kasım” olarak da tanınan eski AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Albayrak’ın şirketi aldı.

Bir ihaleden daha ‘Banker Kasım’ çıktı
16px
24px
03.04.2021 22:01
ABONE OLgoogle

İktidarın müteahhitlere milyonlarca lira ödediği millet bahçesi yapım işi yine AKP ile bağlantılı bir isme gitti. Sinop'un AKP’li Gerze Belediyesi’nin millet bahçesi ihalesi de AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine verildi.  Banker Kasım! 46 Milyonluk ihale aldı!

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Gerze Belediyesi Tarihi Zeytinlik Parkı’nı millet bahçesine dönüştürmek için bir ihale düzenledi.

“Tarihi Zeytinlik Parkı Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Yapım İşi” adı altında düzenlenen ihale, 890 bin TL’ye Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verildi. Millet bahçesi inşaatının 19 Haziran tarihine kadar da tamamlanması istendi.

Yaklaşık 890 bin TL’lik ihaleyi alan Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi ise Banker Kasım olarak tanınan eski AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak.

ESENLER’DEN 33 İHALE

Esenler Belediyesi, Kasım Albayrak’ın sahibi olduğu Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 2010 yılından bu yana 33 ihale verdi. Kamu İhale Kurumu’ndaki (KİK) kayıtlara göre de Esenler Belediyesi'nin Banker Kasım’a verdiği ihalelerin toplamı 46 milyon TL’yi buluyor.

İsmail Arı/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde