Bir ihale daha aldılar: 323 Milyonluk sözleşme

Bir ihale daha aldılar: 323 Milyonluk sözleşme

Yıllardır kamu kurumlarından milyarlarca liralık kiralık araç ihalesi alan Akmercan Grubu, İstanbul’da bir ihale daha aldı. AK Parti’li Başakşehir Belediyesi’nin 2 yıllık çöp toplama aracı kiralama ihalesi, 323.9 milyon liraya Akmercan ailesinin şirketine gitti.

Bir ihale daha aldılar: 323 Milyonluk sözleşme
16px
24px
17.10.2022 16:02
ABONE OLgoogle

Başakşehir Belediyesi, 19 Eylül 2022 tarihinde çöp toplama, nakli ve kent temizliği hizmetinde kullanılmak üzere araç kiralamak için ihaleye çıktı. İhaleye 4 teklif sunuldu biri geçerli sayıldı. Geçerli tek teklifin sahibi de Akmercan Turizm Taşımacılık İnşaat Güvenlik Sistemleri Temizlik ve Gıda Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi oldu.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre şirket 323 milyon 976 bin TL'lik teklifi ile 2 yıl boyunca ilçenin çöp toplama işini almış oldu. Şirket ile belediye arasında 1 Ekim 2022-30 Eylül 2024 arasını kapsayan sözleşme imzalandı.

Belediyenin 2019-2022 dönemi için düzenlediği aynı ihaleyi S.G.S Turizm Şirketi 148.4 milyonluk teklifi ile kazanmıştı.

Bu ihaleye de tek teklif sunulmuştu. Her iki ihaleyi alan şirket de  Akmercan ailesine ait.

REFERANSLARI ARASINDA CUMHURBAŞKANLIĞI VAR

Cumhurbaşkanlığı ve birçok kamu kurumunda aldığı milyonluk araç kiralama ihaleleri ile dikkat çeken Akmercan Turizm, 30 milyon TL sermayeye sahip.

Şirketin sahibi Gazi Akmercan. Çevre temizliği, filo kiralama, gaz dağıtımı, inşaat ve peyzaj alanlarında faaliyet gösteren grup, 1991 yılında servis taşımacılığı ve araç kiralama hizmetleriyle iş hayatına adım attı.

1994 yılında çevre temizliği ve katı atık alanında faaliyet göstermeye başladı. 1999 yılında inşaat sektörüne girdi. 2007 yılında da enerji sektörüne giren Akmercan ailesine ait şirketler Hakkari, Şırnak, Zonguldak, Bartın, Artvin, Tunceli, Sinop, Muğla, Mardin’de doğalgaz dağıtımı yapıyor.

Şirketin referans olarak gösterdiği kamu kurumları arasında Cumhurbaşkanlığı, Ak Parti, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İETT, İSKİ, İstanbul Valiliği, Kızılay, Kamu Hastaneleri Birliği, Maliye Bakanlığı, PTT, Yargıtay bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde