Bir ayakkabı markası daha konkordato istedi

Bir ayakkabı markası daha konkordato istedi

Ayakkabı sektöründeki sıkıntı sürüyor. Gün geçmiyor ki sektörden kötü bir haber almayalım.

Bir ayakkabı markası daha konkordato istedi
16px
24px
24.01.2020 13:17
ABONE OLgoogle

Konkordato haberleri peş peşe geliyor. Kulis sayfalarında sektör ile ilgili çok sayıda konkordato haberi yayınladık. Yeşil Kundura, Beta, İnci, Hotiç, Kemal Tanca, Marka Park, Deriden, Vepa gibi birçok marka ve mağaza zincirinin haberlerini bu sayfaya taşıdık. Bu kez haber Bartın’dan geldi.

Bartın’da üretim yapan Akasya Ayakkabı da konkordato istedi. Bartın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ali Haydar Subaşı, Yakup Morgil, Akasya Ayakkabı Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Önder Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Subaşı Tüketim Malları Ticaret Limited Şirketi hakkında kesin mühlet kararını da verdi. Şirket bir yıl süreyle mahkeme koruması altına girdi. Mahkeme konkordato komiserlerini de atadı.  Ayakkabıcı kalmayacak! Kemal Tanca da konkordato istedi

Merkezi İstanbul İkitelli’de bulunan üretimini Bartın’da yapan Akasya Ayakkabı’nın kendisine ait Darkwood markası var. Kadın, erkek, çocuk kategorilerinde piyasaya yüzlerce model sunan firma, sektörde yaşanan sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulunmuş.

Arkadaşımız Özbey Men’in edindiği bilgilere göre, firmada üretim düşük seviyede de olsa devam ediyor. Akasya Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Morgil, maliyetlerin yüksekliği nedeniyle mali sıkıntı yaşadıklarını, sıkıntıları aşmak için ihracata yöneldiklerini belirtiyor.

Firma birkaç yıl önce Bartın’da büyük bir tesis kurmuştu. Firmanın yurt genelinde çok sayıda bayisi var. Ayakkabı sektöründeki sıkıntı grubun diğer şirketlerine de sirayet etmiş. Sonuç olarak hem ortaklar hem de diğer şirketleri için konkordatoya gidilmiş. Umarız dış pazarlarda başarılı olurlar da zorlu süreci kolay aşarlar…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde