BioNTech’te 2. doz aşılama 12 hafta sonra

BioNTech’te 2. doz aşılama 12 hafta sonra

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısında, Haziran ayında gelecek BioNTech aşılarının 2. doz uygulamalarının 12 hafta sonra yapılması görüşüldü.

BioNTech’te 2. doz aşılama 12 hafta sonra
16px
24px
25.05.2021 09:05
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve BioNTech CEO'su Uğur Şahin'in görüşmesinde, İngiltere'deki bilimsel araştırmaların masaya yatırıldığı belirtildi.

12 hafta sonra yapılan BioNTech 2. doz aşılarının 3-4 ve 6-8 hafta sonra yapılan aşılamadan daha güçlü bağışıklık sağladığı vurgulandı.

Bu kapsamda Haziran'da gelecek BioNTech aşıları için 2. doz randevuların 12 hafta sonrasına verileceği belirtildi.

Daha önce BioNTech 2. doz aşı randevularını 6-8 hafta sonrasına alanların randevularının aynen geçerli olacağı da ifade edildi.

'Toplumsal bağışıklık yüzde 80'e ulaşır'

Sabah'tan Burak Çelik'e konuşan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş "BioNTech aşılaması 12 hafta arayla gerçekleştiğinde Türkiye'de çok daha hızlı aşılama yapılmış olur ve tek doz aşısını yaptıranlar Haziran'da 50 milyona yaklaşır. Toplumsal bağışıklık yüzde 80'e ulaşır. Kısa sürede 20 yaş üstü herkes aşılanır ve Eylül'e mutlu şekilde gireriz" dedi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde