Bill Gates'ten 4 Milyar Dolarlık dev yatırım!

Bill Gates'ten 4 Milyar Dolarlık dev yatırım!

4 milyar dolarlık proje için devletten 1.9 milyar dolarlık teşvik alınacak.

Bill Gates'ten 4 Milyar Dolarlık dev yatırım!
16px
24px
17.11.2021 15:14
ABONE OLgoogle

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Bill Gates'in nükleer enerji yatırım firması TerraPower, eskilerine göre daha verimli ve temiz olduğunu belirttiği yeni nesil nükleer reaktörlerin ilkini Wyoming Eyaleti'nde kuracağını açıkladı.

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan, teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in nükleer enerji yatırım şirketi TerraPower, yeni nesil nükleer enerji santrallarının ilkini Wyoming eyaletinde yer alan Kemmerer şehrinde kuracağını açıkladı.

4 milyar dolar yatırımla hayata geçecek projenin finansmanının yaklaşık yarısını devlet karşılayacak. Firmadan yapılan açıklamaya göre söz konusu santral 2028 yılında faaliyete geçecek.

TerraPower'ın inşa edeceği yeni nesil reaktörlerin eskilerine göre yüzde 20 daha verimli olması bekleniyor.

Proje, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu hafta imzaladığı altyapı tasarısından gelen 1,5 milyar dolar dahil olmak üzere federal hükümetten yaklaşık 1,9 milyar dolar alacak.

İSTİHDAMA KATKI SUNMAK İSTİYOR

Firma, Trump döneminde Çinli bir şirketle ortaklığa giderek ilk reaktörünü Pekin yakınında inşa etmek istemişti. Ancak o dönem Beyaz Saray bu girişime engel olmuş, firmanın ABD'de yatırım yapmasını 'tavsiye etmişti.'

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde