Bill Gates, salgının yeni bitiş tarihini açıkladı

Bill Gates, salgının yeni bitiş tarihini açıkladı

Korona virüs salgınında olağan şüpheli olarak gösterilen ve komplo teorilerinin odağındaki Bill Gates, ortalığı sallayacak yeni bir açıklamalarda daha bulundu.

Bill Gates, salgının yeni bitiş tarihini açıkladı
16px
24px
08.12.2020 20:47
ABONE OLgoogle

Gates, 2021’de olabildiğince fazla aşının dağıtılmasını amaçlandığını belirterek, “Böylelikle 2022 yılında gelişmekte olan ülkelerde salgın sona erecektir” dedi.

Habertürk’te yer alan habere göre, korona virüs salgınında komple teorilerinin ve eleştiri oklarının üzerinde olduğu Microsoft Kurucusu Bill Gates, korona virüs salgını ve aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Korona virüs salgınıyla ilgili açıklamada bulunan Bill Gates 2021 yılında olabildiğince fazla aşının dağıtılmasını amaçladıklarını belirtti.

Gates "Böylece 2022 yılında gelişmekte olan ülkelerde bile salgın sona erecektir. Aşının eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlamamız gerekiyor. Ne kadar zengin olduğunuz aşıya erişim imkânınızı belirlememeli. İşte burada bizim vakfımız devreye giriyor" dedi.

Bill & Melinda Gates Vakfı hâlihazırda dünyanın en büyük aşı üreticisi Hindistan merkezli Serum Institute ile AstraZeneca'nın aşısını olabildiğince fazla kişiye dağıtmak üzere çalışmalara başladı.

Gates, Serum ile Novavax'ın aşısı için de benzer bir işbirliğine imza atacaklarını açıkladı. Johnson & Johnson'ın aşı adayı için ise başka bir üreticiyle görüştüklerini beyan etti.

AŞIYLA BERABER ESKİ BÜYÜME ORANLARINA DÖNÜLECEK

 

 

Aşıların geniş ölçekte dağıtılmasıyla dünyanın salgın öncesi büyüme rakamlarına dönmesini beklediğini söyleyen Bill Gates sözlerine şöyle devam etti:

"Salgın, sağlık sistemleri, ölüm oranları, eğitim ve ekonomik istikrara dünya genelinde büyük bir darbe vurdu. Negatif olmamaya çalışıyorum ancak salgın olmasaydı, örneğin 2030 yılında daha fazla ilerlemiş olacaktık." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde