Bill Gates 20 milyar doları nereye bağışladı?

Bill Gates 20 milyar doları nereye bağışladı?

ABD'li multimilyarder, iklim değişikliğinden kaynaklanan zararın daha şimdiden tahmin edilenden daha kötü olduğunu vurguladı

Bill Gates 20 milyar doları nereye bağışladı?
16px
24px
14.07.2022 08:16
ABONE OLgoogle

Teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, eş başkanlığını yaptığı Bill & Melinda Gates Vakfı'na 20 milyar dolar bağışladığını bildirdi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yıllık harcamasını artırmayı planladıkları Vakfa 20 milyar dolar bağışladığını açıklayan Gates, şu ifadeleri kullandı:

"Son yıllardaki küresel aksiliklere rağmen tüm dünyadan olağanüstü kahramanlık ve fedakarlık görüyorum ve gelişimin mümkün olduğuna inanıyorum. Ancak günümüzdeki büyük krizler, hepimizin daha fazlasını yapmasını gerektiriyor. Daha fazla vermekle, insanların şu an çektiği ızdıraplardan birazını azaltabileceğimizi umuyorum."

Gates, Kovid-19 salgınının tarihteki en büyük aksiliklerden olduğunu belirtti.

ABD'li multimilyarder, iklim değişikliğinden kaynaklanan zararın daha şimdiden tahmin edilenden daha kötü olduğunu vurguladı. Gates, son birkaç yılda birçok küresel büyük aksiliğin birçok kişiyi cesareti kırılmış olarak bıraktığını ifade etti.

Bill Gates'in eş başkanı olduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı, bu bağışla dünyanın en büyük vakıflarından biri haline geldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde