Bill Gates 2.2 Milyar Dolar yatırdı, Türkiye'de otel sahibi oldu

Bill Gates 2.2 Milyar Dolar yatırdı, Türkiye'de otel sahibi oldu

Bill Gates’in kurucusu olduğu Microsoft’un yatırım şirketi Cascade Investment, Four Seasons Hotel ve Resort’un 10 milyar dolar değer üzerinden kontrol hissesini satın alacak.

Bill Gates 2.2 Milyar Dolar yatırdı, Türkiye'de otel sahibi oldu
16px
24px
09.09.2021 07:28
ABONE OLgoogle

129 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 5’inci kişisi olan Bill Gates, Four Seasons otellerinin kontrol hissesini satın almak üzere Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal ile anlaştı.

Bill Gates’in kurucusu olduğu Microsoft’un yatırım şirketi Cascade Investment’ın Four Seasons Hotel ve Resort’un 10 milyar dolar değer üzerinden kontrol hissesini satın alacağı açıklandı.

Anlaşma çerçevesinde Cascade Investment, Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal'ın sahibi olduğu Kingdom Holding'in oteller üzerindeki yüzde 47,5'lik hissenin yarısı olan yüzde 23,75'lik hissesi için 2,21 milyar dolar ödeyecek.

Satın almanın tamamlanmasının ardından Four Seasons’daki payını 71,25’e çıkaracak olan Cascade Investment, böylece otel zincirinin kontrolünü çoğunluk hisse ile ele geçirmiş olacak.

Otel zincirinden yapılan açıklamada, Prens Alwaleed bin Talal'ın Kingdom Holding Co aracılığıyla kalan otel hisselerine sahip olmaya devam edeceğini söyledi.

Otellerinin 850 milyon dolarlık borcu olduğu ve Four Seasons şirketinin kurucusu ve başkanı Isadore Sharp'ın Triples Holdings aracılığıyla sahibi olduğu yüzde 5 hissesin elinde tutacağı aktarıldı.

1960 yılında kurulan Four Seasons, şu anda 47 ülkede 121 otel ve tatil köyü ve 46 konut mülkünü yönetiyor. Ünlü markanın Türkiye’de de faaliyeti bulunuyor.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, boşandığı eski eşine yaptığı hisse senedi transferleri nedeniyle Forbes milyarderler listesinde dördüncü sıradaki yerini kaybetmişti. Bill Gates, 129 milyar dolarlık serveti ile en zengin 5’inci kişi.

PRENSİN PAYI AZALDI

Prens Talal’in hisselerinin yüzde 23.75’ini satın alan Gates’in şirketi böylelikle otel grubunun yüzde 71.25’ine sahip olarak çoğunluk hissedarı haline geldi.

Suudi Prens hisselerin yüzde 23.75’ine sahip olurken Four Seasons’ın kurucusu ve başkanı Isadore Sharp’ta da hisselerin yüzde 5’i bulunuyor.

TÜRKİYE’DE İKİ ŞUBESİ VAR

47 ülkede 118 şubesi bulunan Four Season otel zinciri Türkiye’de de hizmet veriyor.

İstanbul’da biri Sultanahmet’te diğeri de Beşiktaş’ta olmak üzere iki otel ile Four Seasons varlık gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde