Bilkent Üniversitesi'nden ilginç kopya çözümü: Öğrencilere ayna gönderilecek

Bilkent Üniversitesi'nden ilginç kopya çözümü: Öğrencilere ayna gönderilecek

Bilkent Üniversitesi, online yapılacak final sınavlarında öğrencilerin kopya çekmesini engellemek ve odalarında başka birinin olmadığından emin olmak için çözümü "ayna" göndermekte buldu.

Bilkent Üniversitesi'nden ilginç kopya çözümü: Öğrencilere ayna gönderilecek
16px
24px
18.12.2020 05:32
ABONE OLgoogle

Bilkent Üniversitesi, online yapılacak final sınavlarında öğrencilerin kopya çekmesini engellemek ve odalarında başka birinin olmadığından emin olmak için öğrencilere ayna gönderme kararı aldı.

ANKA’'da yer alan habere göre, Bilkent Üniversite'nin öğrencilere gönderdiği mesajda, "Online sınav sürecinin güvenliği için, öğrencilerin sınav olurken ayna kullanmaları gerekecektir. Üniversite her bir öğrenciye gerekli standartlardaki aynayı temin edip gönderecektir" denildi.

Ankara'da bulunan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, öğrencilere online final sınavlarında öğrencinin odasının tamamını görebilmek için ayna göndereceğini duyurdu.

Öğrencilerden, "Öğrenci Bilgi Edinme Sistemi" olan "STARS" üzerinden aynanın gönderilmesini istedikleri adresi güncellemeleri istendi. Öğrenciler, bilgi edinme sistemine girdiklerinde, "Ayna teslim adresi" yazılı bir butonla karşılaştılar. Öğrencilere gönderilen e-postada, "Üniversite, sınavlar için çözüm benimsemeye ve tüm öğrencilerin bir ayna kullanmasını zorunlu kılmaya karar verdi" ifadesi kullanıldı.

SINAVLAR İÇİN ORTAK NOT TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI

Dönem başında yüz yüze eğitime başlayan Bilkent Üniversitesi, vize sınavlarını yüz yüze yaptı. Covid-19 önlemleri kapsamında final sınavlarının diğer döneme ertelendiğini açıklayan üniversite, final sınavı notu yerine "herkese verilecek ortalama bir harf notu" belirlemişti. Öğrenciler, bu notun, genel not ortalamalarını düşürdüğü gerekçesiyle itiraz etmişti.Üniversite, itirazların Öğrenci Konseyi tarafından yapıldığı iddiasıyla, Öğrenci Konseyi'ni kapatmıştı.

Tepki çeken karar sonrası, üniversite, sınavların online yapılmasına karar vermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde