Bilanço dönemi başladı, şirketler yatırımda gaza bastı

Bilanço dönemi başladı, şirketler yatırımda gaza bastı

Yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançolar açıklanırken peş peş yeni yatırım haberleri de gelmeye başladı.

Bilanço dönemi başladı, şirketler yatırımda gaza bastı
16px
24px
05.05.2023 09:59
ABONE OLgoogle

Şirketlerin ilk çeyrek bilançoları açıklanmaya devam ederken yeni yatırım haberleri dikkat çekti.

Borusan CEO’su Erkan Kafadar, 2022 yılından büyümeye odaklandıklarını kaydederek 2025 yılına kadar 39 milyar TL tutarında bir yatırım planlarının bulunduğunu açıkladı. Kafadar, önümüzdeki dönem önceliğinin karlı büyüme olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

Faaliyet gösterdiğimiz iş alanlarına bakıldığında 2025 yılına kadar üretime 23,1 milyar TL, enerji sektörüne 5,9 milyar TL, lojistik sektörüne 2,8 milyar TL, makine ve güç sistemlerine 2,3 milyar TL ve otomotive 4,9 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz.

Lila Kağıt Erzurum'da kurulacak fabrika ile ilk 3 yılda bölgeye 2,5 milyar TL yatırım yapmayı planladığını duyurdu. İlk hat 2024'te devreye girecek. Şirket yeni yatırımla 600 kişillik istihdam planlıyor.

YATIRIMLARIN ÇOĞUNLUĞU KONUT DIŞINA

Gayrimenkul geliştirmede Türkiye’deki önemli oyunculardan Ağaoğlu Holding'de enerji yatırımlarına hız verdi. Tatlıpınar Elektrik Üretim AŞ’yi halka arz etmek için SPK’ya başvuran holding, varlıkları içinde gayrimenkul ve enerjinin payını 5 yıl sonunda eşitleyecek.

Holding’in varlık büyüklüğünün yüzde 30-35’ini enerji, yüzde 65’ini de gayrimenkulün oluşturduğu bilgisini veren Kutluğ, “Enerjideki büyümeyi göz önüne alırsak 5 sene sonunda her iki sektör muhtemelen yüzde 50-50 olacak” şeklinde konuştu.

Şarj istasyonlarıyla da ilgilendiklerini belirten Kutluğ, “Gayrimenkul tarafımızla şarj istasyonlarına bakma hedefi miz var. Çünkü o işin bir kısmında da gayrimenkul geliştirme var, sadece teknoloji gibi görünse de. Burada pozisyon alacağız” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde