Biden imzaladı! Çok sayıda ülkeye seyahat yasağı

Biden imzaladı! Çok sayıda ülkeye seyahat yasağı

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın Brezilya, İrlanda, Birleşik Krallık ve 26 Avrupa ülkesine seyahat yasağını COVID-19 ile mücadele kapsamında yeniden uygulayacağını açıkladı. ifade Söz konusu ülkelere seyahat yasağı eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından kaldırılmıştı.

Biden imzaladı! Çok sayıda ülkeye seyahat yasağı
16px
24px
26.01.2021 04:36
ABONE OLgoogle

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden'ın Brezilya, İrlanda, Birleşik Krallık ve 26 Avrupa ülkesine olan seyahat yasağını COVID-19 ile mücadele kapsamında yeniden uygulayacağını ifade etti. Söz konusu ülkelere seyahat yasağı Trump tarafından 26 Ocak'ta kaldırılmıştı.

Psaki, seyahat kısıtlaması olan ülkeler listesine COVID-19'un yeni türü nedeniyle Güney Afrika’nın da eklendiğini belirterek, “Pandeminin kötüleşmesi ve daha bulaşıcı türlerin yayılması nedeni ile uluslararası seyahat kısıtlamalarını kaldırmanın zamanı değil” dedi.

Sözcü Psaki, hava yoluyla ABD’ye gelen tüm yolculardan son 72 saat içinde yapılmış negatif sonuçlu COVID-19 testi isteneceğini açıkladı.

BIDEN KARARNAMEYİ İMZALADI

Başkan Biden, Psaki'nin basın toplantısının ardından Brezilya, İrlanda, Birleşik Krallık ve Güney Afrika dışında Schengen bölgesinde bulunan Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre’ye uygulanacak olan seyahat yasağı kararnamesini imzaladı.

Kararnameye göre söz konusu ülkelerden seyahat eden ya da son 14 günde bu ülkelerde bulunan ve ABD vatandaşı olmayan kişilerin ABD’ye girişleri yasaklandı.

Güney Afrika'ya uygulanan yasak cumartesi gününden, söz konusu diğer ülkelere uygulanan yasak ise 26 Ocak’tan itibaren başlayacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde