Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden zirve açıklaması

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden zirve açıklaması

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin 14 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden zirve açıklaması
16px
24px
04.06.2021 08:18
ABONE OLgoogle

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın gelecek hafta yapacağı ilk deniz aşırı seyahatindeki programını açıkladı. Buna göre, Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme 14 Haziran'da yapılacak.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden 10 Haziran'da gideceği İngiltere'de G7 zirvesine katılacak ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la bir araya gelecek.

Biden ve eşi Jill Biden'ın, 13 Haziran'da İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'le de Windsor Şatosu'nda bir araya gelecekleri açıklandı.

ABD Başkanı 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO zirvesine katılacak; zirve sırasında Erdoğan'la da görüşecek. İki liderin görüşme kararı, Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanıma kararı vesilesiyle Erdoğan'ı aradığı telefon konuşmasında alınmıştı.

Biden'ın 15 Haziran'da Brüksel'de ABD-Avrupa Birliği zirvesine de katılacağı belirtildi. ABD Başkanı'nın, 16 Haziran'da Cenevre'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde