Beyaz Saray'daki Suriye toplantısında kavga çıktı

Beyaz Saray'daki Suriye toplantısında kavga çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den Amerikan askerini çekme kararına karşı olan yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’nde 60’a karşı 354 oyla kabul edilmesinin ardından, Beyaz Saray’da yapılan toplantıda kavga çıktı, demokratlar toplantıyı terk etti.

Beyaz Saray'daki Suriye toplantısında kavga çıktı
16px
24px
17.10.2019 07:30
ABONE OLgoogle

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına karşı çıkan tasarıyı onayladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisinden Cumhuriyetçi ve Demokrat isimlerle bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü operasyon ele alındı. Ancak toplantı, Demokratlarla Trump arasında yaşanan gerilim nedeniyle beklenenden kısa sürdü.

TRUMP'TAN PELOSİ'YE: ÜÇÜNCÜ SINIF POLİTİKACI

Reuters’ın aktardığı habere göre, taraflar arasında çıkan tartışmada Trump'ın, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye ‘üçüncü sınıf politikacı’ demesi üzerine Pelosi ve demokratlar toplantıyı terk etti.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Pelosi, "Üzülerek söylüyorum ki, toplantıda, Başkan'ın sinir krizi geçirdiğine tanık olduk'' ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham ise Trump'ın bugünkü toplantıda "dengeli ve kararlı" davrandığını söyledi.

Grisham, "Demokratik 'liderlik' toplantıyı terk edip, kameralar karşısında ağlamayı tercih ederken, geri kalan herkes ülkesi için çalışıyordu" dedi.

TRUMP'TAN FOTOĞRAFLI PAYLAŞIM

Toplantının artından Trump, "Tedirgin Nancy'nin çılgın sinir krizi" metniyle toplantıdan bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta, Pelosi'nin toplantı odasında ayakta durup, parmağını uzatarak Trump'a bir şeyler söylediği görülüyor.

?ref_src=twsrc%5Etfw">October 16, 2019

Trump'ın paylaşımının ardından, Pelosi'nin aynı fotoğrafı Twitter profilinde kullanması dikkat çekti.

TEMSİLCİLER MECLİSİ TASARIYI ONAYLAMIŞTI

ABD Temsilciler Meclisi, Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler Komitesi Demokrat Vekil Eliot Engel ve Cumhuriyetçi Michael McCaul tarafından sunulan ve Beyaz Saray'ın "Barış Pınarı Harekatı" dolayısıyla "bölgeden çekilme" kararına tepki amacıyla sunulan karar tasarısını 60'a karşı 354 oyla onaylamıştı. Türkiye'nin operasyonun durması yönünde çağrı yapan tasarı, 'Suriyeli Kürtlerin desteklenmesi gerektiğini' ön görüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde